Schoenen, Tassen

Prada schoenen en tassen herfst/winter 2015

Prada fall winter 2015 show milanPrada is een klinkende naam in modeland, maar toch valt de verkoop al een aantal seizoenen tegen. Zo kan ik mij geen enkele Prada it-bag herinneren en ook de schoenen zijn niet super bijzonder. Mooi, maar niet amazing. In de krappe high end markt wordt Prada overschaduwd door merken zoals Chanel, Louis Vuitton, Céline en Fendi. Miuccia Prada doet met deze collectie een stap in de goede richting om Prada weer back on track te krijgen. De tassen en schoenen zijn simpel, mooi en onmiskenbaar Prada. Kijk je mee?


Bekijk hier de show van de herfst/winter 2015 collectie

Prada schoenen en tassen herfst winter 2015

Prada herken ik vaak aan de retro invloeden (dit seizoen is erg Mad Men), de mooie materialen, de kleuren (pastel!), de prints en de over de top versieringen en decoraties zoals de broches uit deze collectie. Het leuke aan deze collectie is dat sommige tassen en jassen van struisvogelleer zijn gemaakt. Zoals bijvoorbeeld de grijze tas hierboven. Ook een uitvergrote moleculaire print speelde een grote rol in deze collectie. Zo wel op de ready to wear kleding als op de tassen zelf.

Prada schoenen en tassen herfst winter 2015De huidige tassen van Prada zijn altijd een tikje saai. De bekende saffiano tassen worden inmiddels door erg veel merken nagemaakt (ik kijk naar jou Michael Kors!) en zijn gewoon niet meer zo bijzonder en vernieuwend. Ze zijn mega praktisch en onverwoestbaar, maar heel erg fashionable zijn ze niet. Prada showt dit seizoen een minimalistische tas maar wel een leuke twist. Het is slecht te zien op deze foto’s, maar binnen in de tassen zit nog een kleine pouch in een felle kleur. Leuk detail!

Prada schoenen en tassen herfst winter 2015

Ik schoenen uit de Prada herfst/winter collectie bevestigen weer dat torenhoge pumps uit zijn. Blokhakken, mid heel pumps en sneakers zijn in! Ook Prada speelt met verschillende sneakerachtige schoenen in op de trend om ‘iets’ met deze sportieve schoenen te doen. Ik weet niet helemaal wat ik hier van moet vinden. Maar de Mary Jane pumps vind ik wel erg geslaagd. Vooral door de kleurencombinaties, de details van de bandjes en de subtiele verwijzing naar sneakers (zie je de rubberen zool?).

Prada schoenen en tassen herfst winter 2015

Meer zien van de Prada show? Check Prada.com of wacht tot de collectie deze zomer in de winkels ligt. De Prada boetiek vind je in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Vorige post Volgende post

Lees ook