TBH Favorites, Winkels

Saks Off 5th Rotterdam: eerste indruk

Saks Off 5th Rotterdam tassen

Met de komst van Hudson’s Bay in Nederland kwam ook de outlet Saks Off 5th naar Nederland. Een outlet met designer goodies. Klinkt als mijn soort winkel! Want van designertassen met flinke korting gaat mijn hart sneller kloppen. Maar is het ook écht een aanwinst voor ons shopaholics? Ik nam een kijkje.

Saks Off 5th Rotterdam

Ik houd van outlets. Je weet nooit of je iets gaat vinden en die zoektocht vind ik leuk. Maar ook wel vermoeiend. Want de kans is groot dat je niets vindt. Het afgelopen jaar was ik in de Roermond Designer Outlet en La Vallée Village in Parijs. Toen vroeg ik me al af of designer outlets de moeite waard zijn.

Het verschil met Saks Off 5th is dat het maar één winkel is. Een soort warenhuis waar het altijd uitverkoop is. Dat is overzichtelijker dan een heel outlet dorp. Je vindt er verschillende merken, maar het aanbod is klein en kan erg wisselen.

Saks Off 5th Rotterdam tassenSaks Off 5th Rotterdam tassenEen selectie van de designertassen bij Saks Off 5th met o.a. Salvatore Ferragamo, Valentino, Stella McCartney, Dolce & Gabbana en Fendi

Het aanbod

Bij binnenkomst vielen de tassen meteen op. Ik zag veel tassen van Valentino, Balenciaga, Marni, Prada, Givenchy, Fendi en Dolce & Gabbana. Jackpot! Dat zijn merken waar ik blij van word. Naast deze designermerken zag ik ook tassen van goedkopere merken zoals Calvin Klein.

De schoenenafdeling was een stuk minder overzichtelijk. De schoenen zijn op maat gesorteerd maar zitten wel in dozen in rekken. Het is dus niet zo makkelijk zoeken. Goedkope merken en designer schoenen liggen door elkaar. Het helpt als je weet hoe de dozen je favoriete merken eruit zien!

De merken die ik zag waren Tod’s, Church’s, Salvatore Ferragamo, Prada, Chiara Ferragni, Giuseppe Zanotti, Moschino etcetera. Ik zag tot mijn geluk ook één paar Céline laarsjes. In mijn lievelingsmodel ook nog. Maar helaas een maat te klein…

Saks Off 5th Rotterdam CélineCéline Bam Bam laarzen van 815 voor 399 euro (50% korting)Saks Off 5th Rotterdam schoenenEen schoenenrek bij Saks Off 5th met in de gele doos Tod’s schoenen

De prijzen

Om heel eerlijk te zijn vielen de prijzen nogal tegen. De kortingen op tassen waren gemiddeld maar 30%. En op schoenen zag ik ook maar 30 tot 50% korting.

Ik had gehoopt op MINIMAAL 50% korting. Want zeg nou eerlijk, 30% korting kom je iedere uitverkoop tegen. Wat is dan de meerwaarde van een winkel zoals Saks Off 5th?

Saks Off 5th Rotterdam Valentino rockstudEen Valentino Rockstud tas van 1850 voor 1300 euro (30% korting)

Conclusie

Ik ben enorm benieuwd hoe de uitverkoop bij Saks Off 5th is. Prijzen ze een beetje lekker af? Zo ja, dan is het echt wel een interessante winkel om binnen te lopen tijdens de sale. Zo niet, dan kan je beter de gewone warenhuizen of webshops in de gaten houden. Dan heb je toch de laatste collectie met korting.

Saks Off 5th is nu geopend in Rotterdam. Je vindt de winkel in de kelder van Hudson’s Bay. In Amsterdam opent Saks Off 5th op 23 november haar deuren.

Vorige post Volgende post

Lees ook