Schoenen, Shoe Sunday

Sandro vs Gianvito Rossi pumps

Sandro vs Gianvito Rossi suede pumps

Ik ben altijd in voor een spelletje zoek de verschillen. En vandaag daag ik je uit om met mij op zoek te gaan naar de verschillen tussen deze twee rode suède met pvc pumps. Want echt, de verschillen zijn echt minimaal! Ik ben al een tijdje fan van de Gianvito Rossi Plexi pumps. Maar door de toch wel flinke prijs van deze designerpumps heb ik de knoop nog niet doorgehakt. Het Franse merk Sandro heeft een heel fijn look-a-like paar in de collectie dat ook nog eens een stuk goedkoper is. Hmm, dat maakt de keus lastig, of niet?!

Sandro agnes pumps redSandro Agnès pumps

Ik ben nooit een voorstander van een exacte kopie van een designertas of paar schoenen. Het getuigt niet echt van creativiteit om een ontwerp van een ander klakkeloos over te nemen. En het is ook niet echt netjes naar de originele maker. Maar ja, dat is wél de formule van bijvoorbeeld Zara en H&M. En moeten we dat nou zo erg vinden? Door de Zara is de laatste mode voor een groter publiek ineens wél betaalbaar geworden. En dat is eigenlijk ook wel fijn. Sandro is ook zo’n merk. De Sandro stijl zou je kunnen omschrijven als typisch Frans; stoer met een chic randje.

Zowel de Sandro Agnès pumps als de Gianvito Rossi Plexi pumps zijn gemaakt van rood suède leer met PVC aan de zijkant. De Gianvito Rossi pumps zijn met 10.5 cm net iets hoger dan die van Sandro met 9.5 cm. De hak van de Plexi pumps zijn ook rechter dan het andere paar. Het grootste verschil dan? Dat is zeker de prijs. Die van Sandro kosten 245 euro en die van Gianvito Rossi 520 euro. Een flink verschil in prijs dus! Terwijl de looks van de pumps best wel hetzelfde zijn.

Gianvito Rossi Plexi pumps TabascoGianvito Rossi Plexi pumps

Echt grote verschillen tussen de twee paar pumps kan ik niet ontdekken. Zelf neig ik nog steeds naar die van Gianvito Rossi omdat ik dat paar nét iets eleganter vind. Maar als prijs een rol speelt, dan zijn de Sandro Agnès pumps ook een hele goede keuze.

De Sandro Agnès pumps kosten 245 euro en zijn te bestellen via Sandro. Of neem een kijkje bij Sandro in de Bijenkorf Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. De Gianvito Rossi Plexi pumps in Tabasco bestel voor 525  euro via zijn webshop of bij Net-a-Porter of Matches.

Vorige post Volgende post

Lees ook