Schoenen, Tassen

Sophia Webster collectie lente/zomer 2016

Sophia Webster collectie spring 2016

London Fashion Week zit er weer op, maar voordat we vertrekken naar Milaan wil ik nog de nieuwe collectie van Sophia Webster laten zien. Die is speels, vrolijk, girly en toch verrassend draagbaar. Het thema was Mermaid Launderette. Zeemeerminnen in een wasserette?! En het was precies dát: chillenden zeemeerminnen die hun staarten verruilden voor de nieuwe schoenen van Sophia Webster. Ik wil ook wel een Sophia Webster zeemeermin zijn.

Sophia Webster collectie spring 2016

Er is maar één ontwerper die zoiets geks kan bedenken en dat is Sophia Webster. Eerder kwam ze al met de Angel Wings schoenen , pumps met flamingo’s en een collectie voor Coca Cola. Alles is mogelijk in haar fantasie en dat resulteert al een paar jaar in hele mooie collecties. Komend seizoen staat dus in het teken van de zee.

We zien pumps met golven, schelpen, koraal en kleuren zoals lichtblauw, koraal en wit. Plus een hoop neonkleuren want dat is toch wel het handelsmerk van Sophia. Ook heeft ze in deze collectie een aantal speech bubble tassen en schoenen zitten. Teksten zoals ‘don’t be jelly’ en ‘naught cool’ zijn grappig en gevat.

Sophia Webster naughty cool sandals ss 2016 Sophia Webster collectie spring 2016 Sophia Webster collectie spring 2016 Sophia Webster collectie spring 2016

Ik vind het een erg leuke collectie maar voor mijn eigen smaak misschien net iets over de top en kleurrijk. Ik vind het altijd een feest om naar de schoenen van Sophia Webster te kijken als ik in de Bijenkorf Amsterdam loop. Want hier word je toch instant vrolijk van?!

Meer informatie over Sopia Webster vind je op haar website. Of check haar Instagram voor foto’s van de nieuwe collectie. Sophia Webster is in Nederland te koop bij de Bijenkorf in Amsterdam. Online vind je haar schoenen en tassen op Net-a-Porter en Matches.

[foto’s via Vogue UK]

Vorige post Volgende post

Lees ook