TBH Tech

Stylect app: speeddaten met schoenen

Stylect app

Er zijn genoeg smartphone apps om inspiratie op te doen als je op zoek bent naar een paar schoenen. Denk aan Instagram (hier ben ik soms uren zoet mee), maar natuurlijk ook de apps van winkel of merken zoals Zara, Christian Louboutin, Forever21 etc. Maar soms weet je niet precies wat je zoekt en dan is het handig om een soort ‘dating’ app te hebben voor schoenen. Want het kopen van schoenen is net zoals daten: het aanbod is als een enorm en er kan een klik zijn of niet. Met apps als Tinder wordt het beoordelen van potentiële dates (door middel van swipe-beweging) extreem makkelijk gemaakt. De nieuwe app Stylect doet iets vergelijkbaars, maar dan met schoenen. Met een simpele swipe ‘like’ je een paar schoenen en kan je deze ook direct kopen. Of bewaren op je wishlist voor het geval het paar in de sale komt. Klinkt goed toch? Ik heb de app voor je uitgeprobeerd!

Stylect app

In 3 stappen wordt de app uitgelegd, het kan zo makkelijk zijn

De interface van de Stylect app doet je misschien wel heel erg denken aan de dating app Tinder; swipe right if you like, swipe left if you don’t. Bij deze verkapte shopping app is dat niet veel anders, kies een hartje voor een ‘like’ en het betreffende paar schoenen gaat direct naar je wishlist. Druk je op het kruisje dan gaat de app snel verder naar het volgende paar schoenen. Ideaal als je op zoek bent naar een paar schoenen maar je weet nog niet precies wat. Als je wel weet wat je ongeveer zoekt dan stel je simpelweg de filter in op model, kleur en prijs. Bij de Stylect app zie je in een korte tijd héél veel schoenen. De makers beweren dat de keuzes worden aanpast op jouw smaak en stijl. Dus als veel hoge hakken liked dan moet je steeds minder sneakers te zien krijgen. In mijn geval zou ik voornamelijk zwarte flatjes te zien moeten krijgen, haha. (Van deze personalisatie heb ik echter nog niet veel gemerkt, er viel na zo’n 15 minuten gebruik nog genoeg te ‘disliken’.)

Stylect app

In het belangrijkste scherm van de app, ‘Discover’, worden ook de productprijzen vermeld

De app werkt echt heel erg snel, makkelijk en intuïtief. Je hoeft je niet eerst heel ingewikkeld aan te melden, je kunt direct aan de slag zonder in te hoeven loggen met een (Facebook)account. (Ook handig voor de 2 mensen op aarde zonder Facebook.) Dit aanmelden kan trouwens later altijd nog als je besluit om je wishlist te delen met vrienden of om te kijken wat voor moois zij hebben uitgezocht. Voordat je een keuze maakt of je de schoenen liked of niet kan je meer informatie opvragen over het paar. Je ziet dan meerdere foto’s, de prijs (indien afgeprijsd zie je ook de korting) en je kan direct naar de betreffende webshop. Mocht je eerst je vrienden nog om een mening willen vragen dan kan dat ook door de share button. Daarna kan je besluiten of de schoenen liked of niet.

Stylect app

Je ‘swiped’ de schoenen naar links of rechts. Je kunt met filters ook iets specifieks zoeken

In een interview met Techcrunch vertelt oprichter Giacomo Summa dat hij erg verbaasd over de enorme passie die mensen hebben voor schoenen (duh!), hier wilde hij iets mee doen. Ook werkt de app verslavend volgens hem. Dat heb ik zelf ook wel gemerkt in de korte tijd dat ik de app heb. Ik vind veel schoenen die ik voorbij zie komen niks, maar stiekem hoop je dat het volgende paar schoenen dat klaar staat wél perfect is. Intussen heb ik wel een aardige wishlist opgebouwd met Stylect.

Stylect app

Handig: kortingen staan direct vermeld. Van je wishlist items kun je ook andere foto’s bekijken.

Zijn er ook nadelen? De schoenen die je in de app tegenkomt komen uit een handjevol webshops zoals Zalando, Asos, Yoox en Sarenza. Nu hebben alle winkels een enorm aanbod en gecombineerd is dit aanbod ook veel groter dan je in een gewone winkel zou tegenkomen. Toch vind ik het aanbod nog steeds redelijk beperkt. Zo heeft Yoox veel oude collecties, bij Zalando grijp je vaak naast je maat en Sarenza heeft een beetje de standaard merken. De beperkte hoeveelheid winkels dat meedoet heeft nog een groot nadeel, de laagste prijs is hierdoor nog best wel kortzichtig. Ik zou vooralsnog toch altijd wel blijven rondkijken of niet ook andere winkels mijn wishlist-items verkopen.

Stylect zit natuurlijk nog in de opstartfase, maar het zou mooi zijn dat veel meer grote warenhuizen en kleine boetiekjes zich zouden aansluiten bij deze app. Of dat je bijvoorbeeld een Bijenkorf of Vogue ‘channel’ krijgt met de schoenen uit het laatste magazine. Dan heeft de app écht een toegevoegde waarde omdat je heel snel (en gericht) kan zoeken naar jouw ideale paar schoenen, win-win voor de winkel/merk en de gebruiker!

Een ander nadeel is dat de Stylect app voorlopig alleen beschikbaar is voor iPhone iOS 7 of hoger. Android gebruikers moeten sowieso nog even wachten. Maar als je een iPhone of iPad hebt dan is deze app zeker het downloaden waard! Gratis verkrijgbaar via iTunes.

 

Vorige post Volgende post

Lees ook