TBH Reads

TBH reads: Bringing home the Birkin – Michael Tonello

Bringing Home the Birkin Michael Tonello

Vandaag eens een blog niet over tassen, of nou ja, een beetje dan. In ‘Bringing Home the Birkin’ van Michael Tonello beschrijft hij hoe hij bij toeval in de Birkin selling business terechtkomt. Al jaren doen de wildste geruchten de ronde dat de Birkin de meest gezochte tas ter wereld is en hoe moeilijk het is om aan deze tas te komen. Maar volgens Michael klopt daar helemaal niks van! Dus wil je ooit nog een echte Hermès Birkin kopen, dan is dit book een must read.

Bringing Home the Birkin - Hermès Birkin kopen

Ik wil niet teveel verklappen van het boek, maar Michael maakt korte metten met het hele wachtlijsten verhaal van Hermès. Dit boek vertelt een waargebeurd verhaal dat misschien hier en daar wat geromantiseerd is. Typische chicklit, maar daar houd ik wel van. Even een korte intro: Michael verhuist voor een baan van Amerika naar Barcelona. Maar op het moment dat hij in Barcelona aankomt met al zijn spullen is er helemaal geen baan voor hem. Bummer! Hij laat het er niet bij zitten en om aan geld te komen verkoopt hij ongebruikte merkkleding uit zijn eigen kast op eBay (het verhaal speelt zich af in de beginperiode van eBay). Hij merkt al gauw dat er een echte run is op zijn kleding en de vraag is groter dan het aanbod op dat moment. De ‘werkloze’ Michael merkt ook dat alle Europese merkkleding en accessoires in Europa goedkoper zijn dan in Amerika. 1+1=2 en al gauw begin Michael bewust met het inkopen van items voor op eBay. Hij komt er achter dat er een enorme clientèle in Amerika die geïnteresseerd, correctie: geobsedeerd, is met Hermès. Onder het motto “u vraagt wij draaien” begint Michael met het inkopen van Hermès goodies. Maar een Hermès Birkin kopen gaat toch niet heel erg makkelijk…

Meer verklap ik niet! Maar als je nog een leuk boek zoekt voor op vakantie of gewoon meer wilt weten hoe het kopen van een Birkin in zijn werk gaat dan is dit boek echt een aanrader. Ik heb zitten smullen! Het is echt een feelgood boek want Michael begint weliswaar werkeloos, het komt allemaal goed als hij de liefde van zijn leven (overigens geen Birkin) vindt. Ahhhh!

Het Engelstalige boek Bringing Home the Birkin is verkrijgbaar via Bol.com voor 11,99 euro. Mocht je het boek niet willen lezen en wil je direct een Hermès Birkin kopen, Heritage Auctions heeft op dit moment deze prachtige Blue Izmir Birkin met goudkleurige hardware voor omgerekend ‘slechts’ 14.500 euro in de aanbieding.

Hermès Birkin 35 cm Blue Izmir GHW

[foto cover ] [foto Michael]

Vorige post Volgende post

Lees ook