Schoenen

TOMS schoenen

TOMS schoenen espadrilles

Zelf heb ik, en jullie vast ook wel, meer dan één paar schoenen. Veel meer dan één paar zelfs en ik denk dat ik een hele maand iedere dag een ander paar schoenen aan zou kunnen doen. Dan heb ik ze vast nog niet allemaal aangehad. Maar stel dat je zo arm bent dat je helemaal geen schoenen hebt, wat dan? TOMS doneert met het One for One prinicipe schoenen aan mensen die het hard nodig hebben. Dus voor elk paar dat wij kopen krijgt iemand in de wereld ook een paar. Ik vind dit een super goed initiatief want je hoeft er zelf weinig voor te doen behalve een paar schoenen te kopen. What’s not to like?

  • TOMS schoenen blue suede espadrilles

  • TOMS schoenen black university rope sole

  • TOMS schoenen grey birds of paradise

  • TOMS schoenen fuchsia dip espadrilles

TOMS is een relatief nieuw merk, opgericht in 2006 door Blake Mycoskie. In Argentinië zag hij kinderen zonder goede schoenen lopen en besloot om hier wat aan te doen. Met het One for One principe heeft TOMS sinds de oprichting in 2006 al meer dan 10 miljoen schoenen gegeven aan mensen in 60 landen. Erg goed idee van hem,  maar hoe zien de schoenen er eigenlijk uit? Vaak hebben items geassocieerd met liefdadigheidsprojecten een stoffig en suf imago. Niet allemaal hoor, zo zijn de MAC VivaGlam lipsticks erg mooi en de recente samenwerking tussen een aantal designers zoals Céline en Tory Burch voor Born Free was erg geslaagd en de tassen waren ook binnen no time uitverkocht. Ook de schoenen van TOMS mogen er zeker zijn. De meeste schoenen hebben een laidback feel maar er zitten ook enkele wat nettere exemplaren tussen. Of zoals zij zelf op hun site zeggen ‘voor een verfijnd gevoel op het werk en in het weekend’.

  • TOMS schoenen black chambray

  • TOMS schoenen juten flats

De standaard TOMS schoenen, de bekende canvas espadrilles, zijn ideale zomerschoenen. Met een prijs vanaf 50 euro zijn ze ook helemaal niet duur. Als je je dan bedenkt dat je eigenlijk twee paar koopt en een paar weggeeft aan iemand die het nodig heeft dan is dat een hele goede deal. Naast de espadrilles zijn er ook nog andere TOMS schoenen zoals, flatjes, sandalen, wedges, en veterschoenen. Voor deze modellen geldt ook dat er steeds een ander paar schoenen wordt verstrek. Het gevoel voor mode verliezen ze ook zeker niet uit het oog, de schoenen blijven simpel en comfortabel, maar er zijn tientallen kleuren en printjes en sommige schoenen zijn ook van leer gemaakt. Die zijn uiteraard wat duurder (tegen de 100 euro) maar nog steeds heel betaalbaar. Met TOMS schoenen kan je dus alle kanten uit en er zit vast wel een paar tussen dat je aanspreekt.

  • TOMS schoenen juten wedge

  • TOMS schoenen black linen wedge sandals

TOMS schoenen worden verkocht in hun webshop en bij andere (web)winkels. Check zeker dit merk want liefdadigheid was nog nooit zo makkelijk én fashionable verantwoord. Mijn oog is gevallen op het basic zwarte paar flatjes. Duh! Kijk voor meer info op shoptoms.nl

Vorige post Volgende post

Lees ook