Schoenen, Trend

Trend: houten platform lace-ups

Uterqüe lace-up bucher wedge red

Je ziet ze steeds vaker, hoge flatform veterschoenen met een dikke houten zool. Het is vrij duidelijk wie deze trend heeft gezet: Stella McCartney die een paar seizoen geleden de Elyse introduceerde. Het werd een instant succes onder de modeliefhebbers. Zo stond je vorig jaar nog op een wachtlijst om een paar te bemachtigen, inmiddels koop je ze gewoon online. En er zijn intussen ook een aantal goedkopere inspired by exemplaren te koop. En zeker door dat laatste kan je denk ik echt spreken van een nieuwe (mini)trend. Vandaag laat ik je het origineel en ‘de volgers’ zien.

Stella McCartney Britt metallic silverStella McCartney Britt metallic veterschoen via Stella McCartney 655 euro

De Stella McCartney Elyse schoenen lijken op het eerste gezicht een beetje gek. Erg groot, misschien een tikje lomp en best wel mannelijk. Maar bij de juiste persoon staan ze echt heel leuk. Dat bewijst bijvoorbeeld Gwyneth Paltrow (goede vriendin van Stella) hier wel. Vooral de Elyse met sterren is ongekend populair, maar ook de effen Britt versie die hierboven afgebeeld staat, is erg leuk.

Alle schoenen van McCartney zijn vegan, dat wil zeggen van imitatieleer. Zijn de echt Stella McCartney schoenen je te duur of zoek je misschien een echt leren paar? Dat is een van de onderstaande exemplaren wellicht iets voor jou.

H&M flatform lace-up houtH&M flatform schoenen met kurken zool via H&M 29,99 euro
Zara leren derby flatform houtZara leren veterschoen met houten zool via Zara 79,99 euroTibi platform lace-upsTibi open veterschoen via Net-a-Porter 415 euro
Uterqüe lace-up bucher wedge redUterqüe rode lace-ups via Uterqüe 135 euroShelleys London cork wedge lace-upsShellys london lakleren veterschoen met kurken zool via ASOS 116,50 euro

Mijn favoriete paar? Dat is denk ik het felrode paar van Uterqüe. Erg betaalbaar en stiekem lijken ze behoorlijk op die van Stella McCartney, maar voor een fractie van de prijs! Ken je Uterqüe nog niet? Lees hier meer over dit luxe zusje van Zara (waar ik gróót fan van ben).

Vorige post Volgende post

Lees ook