Schoenen, Shoe Sunday, Trend

Trend: slingback pumps

Chanel two tone slingback pumps

Slingback pumps, zijn dat niet die ietwat suffige pumps met dat bandje om je hiel? Misschien, maar de slingback maakt een comeback en tegenwoordig zijn ze helemaal niet meer truttig. Juist hip, modern en sexy. Met dank aan Chanel die alle modellen voor de herfstcollectie op two tone slingbacks de catwalk op stuurde. Ook merken zoals Christian Louboutin en Charlotte Olympia hebben knappe exemplaren mét hoge hak in huis.

Chanel two tone slingback pumpsChanel slingbacks

De Chanel slingback heeft een mid heel en is daardoor erg klassiek. Maar eigenlijk ook modern als je bedenkt dat deze schoen juist een bevrijding was voor vrouwen aan het begin van de 20e eeuw. Ze waren comfortabel en juist daarom koos Karl Lagerfeld ervoor om alle modellen deze schoen te laten dragen in de herfst 2015 show. De nieuwste versie is een echte Chanel klassieker die perfect past in het rijtje van de andere klassiekers zoals tweed en de 2.55 tas.

Maar niet alle slingbacks zijn zo comfortabel en klassiek als de bovenstaande Chanel pumps. Juist de ranke modellen met een flinke hak zijn heel sexy. Door het bandje laten ze meer huid zien dan normale dichte pumps. Hoe meer naakte huid hoe beter natuurlijk, maar met deze slingback pumps laat je nog genoeg aan de verbeelding over. Slingbacks met een puntneus zijn helemaal on trend. Dus vanaf nu zijn slingback pumps echt niet alleen meer voor je oma of oudtante.

Charlotte Olympia Monroe slingback pumpsCharlotte Olympia Monroe pumps via Charlotte Olympia 565 euroChristian Louboutin Fifisling leopardChristian Louboutin Fifisling via Christian Louboutin 525 euroDaniele Michette slingback elaphe pumpsDaniele Michette slingbacks van slangenleer via Net-a-Porter 590 euroFendi monster slingback pumpsFendi monster slingbacks via Matches 650 euroGiambattista Valli slingbacks whiteGiambattista Valli pumps via Shoescribe 650 euroGucci eel slingback pumps pink goldGucci eel slingback pumps via Gucci 750 euroJimmy Choo Tillie Ocean suede pumpsJimmy Choo Tillie slingbacks via Jimmy Choo 450 euroLK Bennett Florie metallic pumpsL.K. Bennett via de Bijenkorf 235 euro

Ik denk zeker dat slingbacks bezig zijn met een comeback. Je ziet ze nog niet heel veel bij winkels zoals Zara en H&M, maar de luxe winkels liggen er vol mee. Dat is goed nieuws want ik heb ergens in mijn kast ook nog een zuurstok roze paar liggen van Christian Louboutin. Die ga ik binnenkort maar eens afstoffen voor een feestje.

Zijn slingbacks iets voor jou? Of dragen je liever gewone pumps?

Vorige post Volgende post

Lees ook