Bag vs Bag, Tassen

Uterqüe vs Valentino camera bag

Valentino vs Uterqüe bag red

Een camera bag is natuurlijk geen echte tas waar je je camera in meeneemt. Het kan wel vanwege het kleine formaat, maar het is vooral een handig, rechthoekig tasje die je makkelijk crossbody draagt. In het smartphone-tijdperk is een deze tas vooral een fijn mode-accessoire geworden. En in het geval van Valentino natúúrlijk bezaaid met studs. Het Spaanse Uterqüe (rechts) heeft gelukkig een budget optie gemaakt. Vandaag vergelijk ik ze voor je in: Uterqüe vs Valentino.

Ook deze Valentino is weer een tas met de bekende Rockstuds (al hebben ze ook genoeg tassen zonder!). Ik ben erg fan van Valentino. Mijn Valentino Rockrunner sneakers draag ik bijna iedere dag en de Valentino Lock tas staat hoog bovenaan mijn wishlist. Maar ook van deze Valentino camera bag ben ik erg gecharmeerd. Maar die prijs he? 880 euro is niet bepaald goedkoop. Het Spaanse Uterqüe (het luxe zusje van Zara) heeft zoals altijd goed gekeken naar Valentino en een véél betaalbare tas op de markt gebracht.

Valentino vs Uterqüe bag black whiteLinks Valentino rechts Uterqüe

Op het eerste oog zijn er vooral heel veel overenkomsten tussen bij de tassen. Ze zijn langwerpig, maar de Valentino (30x42x3 cm) is net een slag groter dan die van Uterqüe (23x7x15 cm). Beide tassen hebben een een verstelbare schouderband en zijn gevoerd met beige canvas. Qua kleur zijn beide tassen in ongeveer dezelfde kleuren verkrijgbaar. Vooral de rode tassen lijken sprekend op elkaar.

Valentino vs Uterqüe bag pink greenLinks Valentino rechts Uterqüe

En de verschillen dan? De prijs is natuurlijk het grootste verschil. De tas vanUterqüe is met 130 euro vele malen goedkoper dan de Valentino tas van 880 euro. Maar waar betaal je eigenlijk voor? Afgezien van de naam, de betere kwaliteit van het leer. De studs bij Valentino zijn piramidevormig, bij Uterqüe zijn ze rond. Studs kunnen er makkelijk af vallen, dus hopelijk zitten de studs bij de Valentino tas muurvast.

Voor 130 euro vind ik de Uterqüe tas heel erg leuk. Als geld geen issue was, dan zou ik natuurlijk direct de Valentino tas kopen. Want de Rockstuds zijn een echte Valentino klassieker. De Uterqüe tas bestel je voor 130 euro via de Uterqüe webshop. Valentino bestel via de webshop of natuurlijk via Net-a-Porter, Mytheresa, de Bijenkorf Amsterdam of Shoebaloo.

Vorige post Volgende post

Lees ook