Tassen, TBH Reads

Vrouw wisselt voor voor 1 miljoen (!) dollar aan designertassen om voor fakes

designer bags fendi gucci

In Amerika is een vrouw opgepakt die voor bijna 1 miljoen dollar aan fraude heeft gepleegd met designertassen van merken zoals Gucci, Céline en Saint Laurent. Hoe dan? Ze kocht echte tassen (online) bij een warenhuis en bracht fakes terug. En ze verdiende nóg meer geld met de verkoop van de echte designertassen via eBay en Instagram.

Als je een liefhebber bent van tassen dan ken je ongetwijfeld the Purse Forum (tPF). Tijdens het browsen kwam ik deze week een ongelooflijk verhaal tegen. Een actief lid van het forum was opgepakt wegens een bait and switch scam bij het warenhuis TJ Max. TJ Maxx is een soort outlet website met oude collecties tegen aantrekkelijke prijzen. In Nederland kennen we die winkel als TK Maxx. Maar die verkoopt geen designertassen helaas :(.

Prim Smatsorabudh kocht ‘goede’ neptassen uit China en Thailand en bracht de fakes tassen terug. Je zou denken dat die fakes wel zouden opvallen, maar ze koos verschillende winkels van TJ Maxx door heel Amerika uit waar ze die luxe merken niet verkochten. Het personeel herkende die fakes niet dus die werden wéér verkocht. Het is dus ook oppassen geblazen als je een designertas in een (outlet)winkel koopt. Nu zal dat in Nederland niet snel gebeuren denk ik, maar let altijd goed op.

De echte tassen die ze voor nop had, verkocht ze via eBay en Instagram. Maar ook daar begon ze met het oplichten van mensen. In de advertenties liet ze de echte tas zien, maar ze stuurde een fake tas op.

Het was TJ Maxx opgevallen dat ze erg veel tassen retourneerde en ze begonnen haar in de gaten te houden. Ze viel uiteindelijk door de mand toen ze een echte rode Céline Ring bag kocht en een blauwe terugbracht. Vervolgens kocht een undercover agent (hallo droombaan!) die echte rode Céline tas via eBay. Goed onderzoek!

Bij haar huiszoeking zouden bijna 600 (!) designertassen zijn gevonden. Zowel echte als neppe tassen. Het was dus big business voor haar. 600 tassen die ongeveer 2000 euro per stuk zouden kunnen opleveren…

Meer weten over deze zaak? Lees het hele artikel op de Washington Post of bekijk het topic op tPF.

Tips om verstandig een designertas te kopen

Wil je helemaal geen risico lopen? Koop je designertas dan in een boetiek. Daar weten de verkopers écht waar ze het over hebben.

[Header via Flickr]

Vorige post Volgende post

Lees ook