Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: 3.1 Phillip Lim Soleil tas

3.1 Phillip Lim Soleil mini grey black Soms heb je dat wel eens: dan zie je iemand met een prachtige tas, maar je hebt géén idee van welk merk de tas is. Dat overkomt (zelfs) mij wel eens. Zo zag ik een tijdje geleden iemand met een prachtige mint groene flap bag met een subtiele ketting. Geen logo te zien en ook het model kwam me niet bekend voor. Het kan dan nog best lastig om achter het merk en model te komen. Gelukkig zag ik de tas, niet heel veel later, in een winkel. Het bleek de 3.1 Phillip Lim Soleil tas te zijn. Hebben!

3.1 Phillip Lim Soleil mini powder pinkSoleil mini in powder pink via de Bijenkorf 680 euro

Wat ik zo leuk vind aan deze tas dat het een hele simpele recht toe recht aan tas is. 3.1 Phillip Lim ken je misschien wel van de bekende Pashli tote of van zijn ready to wear kledinglijn. Zijn ontwerpen zijn ‘New York cool’. Moderne en draagbare basics. Het zijn geen stukken met een ontzettende wow-factor, maar juist hele mooie basics die je best dagelijks kunt dragen in plaats van een enkele keer. Ik ben fan!

3.1 Phillip Lim Soleil mini grained black3.1 Phillip Lim Soleil mini grained beigeSoleil mini in grained leer in zwart of beige via de Bijenkorf 680 euro

De tas is gemaakt van glad of generfd leer dat heel goed tegen een stootje kan (of in Elaphe/snake zoals deze hieronder <3) met een dunne zilveren ketting als hengsel. De combinatie van dit kleine fragiele hengsel en de geometrische vormen maken de tas een moderne klassieker. Er is ook geen logo te bekennen op deze tas. Ook al is de logo-mania helemaal terug, ik houd er niet zo van. De inhoud is ook een dik pluspunt. Er zijn twee vakken waarvan een met rits én ruimte voor je pasjes. Handig! En heb ik al verteld over de prijs? Met een prijskaartje vanaf 680 euro voor de Soleil mini versie is dit een heel fijn tasje.

3.1 Phillip Lim Soleil mini elaphe blackSoleil mini in elaphe/snake via Net-a-Porter 870 euro

Enig minpuntje is dat de tas alleen met zilverkleurig hardware verkrijgbaar is. Ik had ook graag een (licht)gouden variant gezien. Maar ja, als dat het enige is? (‘Mixing metals’ is nu gelukkig ook juist erg hip.) De 3.1 Phillip Lim Soleil tas is verkrijgbaar bij o.a. de Bijenkorf, Paul Warmer (de bovenste gevlekte tas), Net-a-Porter en vast nog een aantal andere winkels. Ik vind ‘m in ieder geval erg mooi en met de sale over een maandje komt deze zeker op mijn wishlist.

Vorige post Volgende post

Lees ook