Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Balenciaga Cable shopper

Balenciaga Cable shopperAl sinds de Balenciaga herfst/winter 2014 collectie in maart gepresenteerd werd heb ik een crush op dé tas uit de show. En nu na een aantal maanden is het zo ver, de Balenciaga Cable shopper is te koop! Langzaamaan zie ik de tas in meer webshops opduiken en de liefde voor deze ongewone tas groeit met de dag. Het item voor Wishlist Wednesday voor vandaag was dan ook een eitje. De Cable shopper van Balenciaga staat op dit moment op nummer 1 op mijn lijstje. Het liefst de blauwe alligator natuurlijk…

Balenciaga Cable shopper medium patent bordeauxCable shopper medium in bordeaux lakleer

Sinds Alexander Wang eind 2012 het stokje van Nicholas Ghesquière overnam heeft hij zeker zijn stempel op Balenciaga gedrukt. Ook al staat Wang vooral bekend op mijn coole sporty look (check hier zijn laatste show), voor het modehuis Balenciaga ontwerpt hij juist minimalistisch en modern. I like! De echte die hard fans waren bij zijn aanstelling niet direct enthousiast. Want zouden de populaire City tassen na bijna 10 jaar verdwijnen? Gelukkig niet, Wang besloot dat deze lijn prima kan bestaan naast zijn nieuwe strakke ontwerpen. Goede keus want de City tassen zijn toch wel een beetje de bread and butter van Balenciaga. Ze vliegen nog steeds als warme broodjes over de toonbank zag ik laatst in Parijs.

Balenciaga Cable shopper medium calfskin blackCable shopper medium in calfskin

De Cable shopper is de nieuwste tas uit de Balenciaga familie. De voorganger van deze tas (tevens het eerste ontwerp van Wang), de Le Dix, heeft toevallig vorig maand mijn wishlist gehaald. Wang houdt erg van de combinatie van goud met zilverkleurig hardware. Hij heeft dit, net als bij de Le Dix tassen, ook in de Cable shopper verwerkt. Het handvat is gemaakt van een zilverkleurige staalkabel vastgemaakt aan een goudkleurige strip met subtiel het Balenciaga logo. Handig want dan hoef je je sieraden niet op je tas af te stemmen!

Balenciaga Cable shopper small patent greyCable shopper small in grijs lakleer

De combinatie van de industrieel uitziende staalkabel, de vorm van een super simpele boodschappentas en de keuze van luxueus uitziend (lak-)leer zorgt voor een verrassend moderne tas. Ik heb de tas nog niet in het echt gezien, maar op het eerste oog ziet de tas er erg verfijnd en een tikje fragiel uit. Al denk ik dat dat juist wel meevalt. Het leer dat gebruikt wordt bij deze tas moet juist stug en stevig zijn zodat de tas zijn vorm behoudt en het handvat moet natuurlijk wel wat gewicht kunnen dragen.

Balenciaga Cable shopper small patent blackCable shopper small in zwart lakleer

Hoe dan ook, ik vind deze tas echt geweldig! Perfect om te gebruiken als extra tas naast een andere kleinere schoudertas. Of gewoon als stijlvolle boodschappentas natuurlijk

Ben je net als ik ook op slag verliefd geworden op deze tas? De tas is nu verkrijgbaar in lak en glad leer. De medium maat kost 1395 euro en de kleine 1095 euro, de prijzen van deze tas in alligator zijn nog niet bekend (maar waarschijnlijk héél duur). Wil je liever andere tassen van Balenciaga zien? Kijk dan even in hun webshop, of bij de Bijenkorf in Amsterdam, Finds in Den Bosch of Caesar in Rotterdam.

Vorige post Volgende post

Lees ook