Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Bottega Veneta messenger

Bottega Veneta Messenger tas nap

Discretie, kwaliteit en ongeëvenaard vakmanschap zijn de drie pijlers van het Italiaanse merk Bottega Veneta. Het is een merk dat bewust op de achtergrond blijft en daardoor misschien niet heel bekend is. Zonde, want ze maken prachtige tassen die zonder logo héél herkenbaar zijn door het gevlochten leer. Ik zou graag nog een tas van dit merk toevoegen en als ik één model zou moeten kiezen dan zou dat de Bottega Veneta messenger tas zijn. Klein maar fijn.

bottega veneta messenger irish detailDetail van de Bottega Veneta messenger. Je kunt bijna het zachter leer ‘voelen’ op deze foto!

Kleine crossbody tassen, ik houd ervan! Ze dwingen je om net genoeg mee te nemen en ze zijn zo lekker hands free. Deze messenger van Bottega Veneta heeft ook nog eens de juiste afmetingen. Slechts 30 bij 20 centimeter én een lange schouderband. Iets groter dan een make-uptasje, maar groot genoeg voor je daily essentials. Je sleutels, telefoon en make-up dus. Er zit zelfs nog een handig spiegeltje bij. Qua maat een beetje vergelijkbaar met mijn Céline Trio die ik bijna dagelijks gebruik.

De tassen van Bottega Veneta staan bekend om het gevlochten ‘Intrecciato’ leer. Het leer is ultra zacht nappa leer en zelfs de binnenkant is in zacht suède uitgevoerd voor een luxe uitstraling. Een ander typisch Bottega Veneta detail is de knoop waarmee de schouderband vast zit. Deze kleine subtiele details zorgen ervoor dat het onmiskenbaar een tas van Bottega Veneta is. Daar is helemaal geen logo voor nodig. Sterker nog, die ontbreekt ook!

bottega veneta messenger arizonaMessenger in Arizonabottega veneta messenger canardMessenger in Canardbottega veneta messenger MallowMessenger in Mallowbottega veneta messenger tourmalineMessenger in Tourmaline

En dat maakt deze tas ook een tijdloze klassieker. Bottega Veneta werkt ieder seizoen met het Intrecciato leer en varieert vooral in kleuren. Echte it-bags maken ze niet, maar dat hoeft ook niet als je kwalitatief goede tassen maakt. Daar is de prijs dan ook naar. Voor dit kleine tasje betaal je 1350 euro. Dat kost wat, maar het is zeker niet de duurste tas binnen het luxe segment.

Deze Bottega Veneta messenger tas kost 1350 euro en is in veel kleuren verkrijgbaar op BottegaVeneta.com. Maar ook bij luxe webshops zoals Matches en Net-a-Porter.

[Header via Net-a-Porter]

Vorige post Volgende post

Lees ook