Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Céline Berlingot clutch

Céline Berlingot fall 2013

De eerste week van de uitverkoop zit er op en ik heb nog niet toegeslagen. Goed nieuws voor mijn portemonnee (en mijn moeder), slecht nieuws voor mij. Ik probeer in de uitverkoop altijd iets nuttigs en praktisch te scoren zodat het zijn geld dubbel en dwars waard zal zijn. Iets dat ik ook daadwerkelijk ga gebruiken in plaats van iets dat zo goedkoop was dat ik het wel móest kopen. Tassen of schoenen die in de laatste categorie vallen zijn eigenlijk altijd miskopen. En daar heb ik al een kast van vol. Afgelopen weekend vond ik een hele ‘bijzondere’ Céline clutch uit de fall 2013 collectie. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik hiervan moet vinden.

Meestal is het niet echt een goed teken als je iets van twee seizoenen terug in de sale vindt. Typisch gevalletje van een winkeldochter. Maar soms heb je geluk en vind je iets heel speciaals tegen een echt goede prijs omdat het een rare maat is of de kleur is niet echt gangbaar. Bij Shoebaloo in Amsterdam vond ik dit weekend deze Céline Berlingot woven clutch met 75% korting. Wat?!?! 75% korting op Céline?! Dat kon niet waar zijn. Helaas is deze tas een gevalletje you’re love it or hate it. De clutch is namelijk vrij ehh apart. Op internet las ik kreten zoals ‘fashion monster’, ‘alleen voor fashion victims’ en ‘de lelijke en meest onpraktische tas ever’. En dat snap ik ook wel een beetje al neig ik toch een beetje naar love it.

Céline Berlingot fall 2013

De Céline Berlingot komt uit de winter 2013 collectie van Céline, een collectie die werd gekenmerkt door het gebruikt van rood, wit en blauw gevlochten leer en stof. Precies dat patroontje van die goedkope boodschappentassen die we allemaal kennen van overpacked toeristen op Schiphol. Not so classy. Bij Céline wél heel erg classy. De tas is vernoemd naar een typisch Frans gedraaid snoepje in een de vorm van een driehoek. Het lijkt ook op dat waterijsje in een kartonnetje dat je misschien nog wel van vroeger kent. Het is een vrij onpraktische vorm want er zit geen hengsel of handvat aan, het is ook echt de bedoeling dat je de clutch losjes vastpakt of tussen je arm klemt. De tas is niet echt populair geworden en is een echte exclusieve runway piece gebleven.

  • Anna Nooshin instagram Céline Berlingot

  • Anna Nooshin instagram Céline Berlingot

Fashion blogger, en mede Céline liefhebster, Anna Nooshin van NSMBL heeft deze clutch ook.

Bij het horen van ‘exclusief’ en ‘runway piece’ en ‘korting’ dan ben ik een en al oor. Ik probeerde de tas in de winkel en wat mij direct opviel was hoe mooi de tas was gemaakt. Het leer had een ingewikkeld vlechtpatroon en de tas was in super zacht suède gevoerd. Ook al is de vorm wat gek, de tas is ruim genoeg voor een telefoon, portemonnee en zelfs een flesje water past er met gemak in. Als je de tas helemaal volstopt kan je deze natuurlijk niet echt makkelijk onder je arm meenemen. De tas is echt een special piece die ik alleen zou gaan gebruiken bij speciale gelegenheden (denk aan openingen en feestjes). Ik was, en ben nog steeds, erg gefascineerd door deze tas. Meestal is dat een goed teken.

selfie Céline Berlingot woven clutch

Enorm slechte selfie in de winkel haha

Ik heb een healthy obsessie met Céline en ik ben bezig om dit merk op een ‘museale’ manier te verzamelen. Dat wil zeggen, ik focus me op één merk en ga daar de diepte mee in (goed excuus he?). Yep, een tassencollectie is net een echte kunstcollectie, maar het grote verschil is dat ik de tassen wél gebruik. Maar of ik deze tas nu moet toevoegen aan mijn collectie? Ja want het is een erg bijzonder, uniek en apart exemplaar. En gek genoeg staat de tas me ook wel. Maar diep in mijn hart weet ik dat ik voor een praktische tas moet gaan die ik écht iedere dag kan gebruiken. Wordt vervolgd?

[runway foto’s via Style.com]

 

Vorige post Volgende post

Lees ook