Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Chanel Classic Flap

Chanel Classic flap factory pic by Stylerepublic

Als er een tas is die hoog bovenaan (zo niet bovenaan) mijn wishlist staat, is het de Chanel Classic Flap wel. Deze iconische Chanel tas wil ik al jaren hebben maar het moment is er nog niet van gekomen. Vandaag is het precies 132 jaar geleden dat Coco Chanel werd geboren. Het is dus de perfecte dag om mijzelf er nog maar een keer aan te herinneren dat ik deze tas echt asap aan moet aanschaffen. Want bestaat er eigenlijk wel een mooiere tas dan deze bekende Classic Flap?

Chanel Classic flap medium large A01112

De Kelly van Hermés vind ik misschien nóg mooier, maar die tas is ook nog veel duurder. Bijna twee keer zo duur zelfs. Deze Classic Flap in de medium/large maat kost in 2015 al 4260 euro. Een astronomisch bedrag als je het mij vraagt waar je ook prima hele andere leuke dingen van kunt doen. Maar het geld is het zeker waard, want de tassen worden ieder jaar duurder en een Chanel tas koop je voor de eeuwigheid. Op deze tas raak je echt niet snel uitgekeken en past bij iedere outfit. En je koopt ook een stukje fashion history. Er zijn weinig tassen zo bekend als de Chanel Classic Flap. Reden genoeg om deze tas te kopen toch?

De Classic Flap lijkt sterk op de 2.55, die andere iconische Chanel tas. Maar er zijn zeker verschillen. Zo is de Classic Flap pas in de jaren 80 door Karl Lagerfeld ontworpen en heeft deze tas juist de herkenbare dubbele C sluiting. Lees hier het verschil tussen de Classic Flap en de 2.55 tas.

De klassieke (ha) Classic Flap is in twee soorten leer verkrijgbaar, in boterzacht lamsleer en in caviar leer. Dit is een stugge leersoort met patroon dat exclusief door Chanel wordt gemaakt. Dit is het meest duurzame leer van Chanel. Maar verkijk je niet op deze twee soorten, Chanel gebruikt eigenlijk alle leer- en stofsoorten die je je maar kunt bedenken. Van vilt tot python en van lakleer tot velvet. Alles is mogelijk voor de Classic Flap, het hangt vooral van het seizoen en de collectie af. Ik zou graag de klassieke zwarte tas in mijn kast willen hebben. Maar voorlopig ben ik nog heel blij met mijn Chevron Flap bag, die weer een tikje anders is.

Chanel Classic flap medium large A01112

De Chanel Classic Flap is verkrijgbaar in vijf maten (prijs in 2015):

  • Mini (code A35200) 2250 euro
  • Small (code A0113) 4100 euro
  • Medium/large (code A01112) 4260 euro
  • Jumbo (code A58600) 4750 eur0

Ben je net als ik op zoek naar een Chanel Classic Flap? Met een beetje geluk scoor je er een in de Chanel boetiek in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Maar mijn ervaring is dat je veel meer kans hebt om een Chanel tas te scoren in Parijs. En dat is maar een paar uurtjes met de auto of trein vanaf Nederland!

[header via Stylerepublic]

Vorige post Volgende post

Lees ook