Schoenen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Gianvito Rossi Plexi Pumps

Gianvito Rossi Plexipump in nude black

Deze woensdag wil ik een speciaal paar schoenen. Plastic schoenen welteverstaan. Gianvito Rossi laat zien dat een paar plastic pumps ook héél classy kan zijn inplaats van stripper chic.

De PVC trend voor pumps is niet iets nieuws. Stella McCartney maakt al jaren op een milieuvriendelijke manier haar schoenen van pleather (dat klinkt toch iets luxer dan ‘plastic’). Als vegetariër vindt ze dat er een duidelijk verband bestaat tussen de leer- en vleesindustrie en het milieu. En daar heeft ze best een punt. Iedereen weet dat je al jaren bij van Haren (niet mijn favoriete winkel) en consorten  plastic schoenen kan kopen. Als consument die eigenlijk alleen gaat voor schoenen van 100% leer moet het wel erg gek lopen wil ik een plastic paar aanschaffen. Maar daar komt mede dankzij McCartney misschien wel verandering in.

Christian Louboutin Un Bout pumps

 

Christian Louboutin Un Bout pumps

Vorig jaar introduceerde Christian Louboutin onder andere de Un Bout en de Pivichic pumps die een instant hit waren onder celebrities en bloggers. En geef ze eens ongelijk; het ziet er best wel chic uit. Ineens waren plastic schoenen niet iets meer waar je je voor hoefde te schamen. De prijzen hiervan lagen uiteraard wel een tikje hoger dan je gewend bent van een doorsnee plastic paar.  En, zoals met alles wat duur en designer is, werd ook dit snel opgepikt door de Kardashians van deze wereld. En ook ik zie mezelf ineens best een paar plastic schoenen aanschaffen.

Gianvito Rossi Plexi Pump rose en black suede

Gianvito Rossi kwam kort daarna ook met zijn Plexi Pump lijn. Ieder seizoen wordt deze pump in nieuwe kleuren uitgebracht en ik ben op dit moment helemaal weg van de nude/black kleurencombo (gezien bij Shoebaloo). Het gebruik van PVC geeft toch iets moderns aan een verder vrij klassiek en simpel silhouet. De puntige pump is ook weer helemaal terug dus wat mij betreft is dit een instant klassieker die niet mag ontbreken in mijn collectie. Ook de Matches exclusive in metallic goud en zwart suède heeft mijn hart gestolen omdat deze misschien wel nét iets specialer is.

Het enige waar ik huiverig voor ben zijn vieze zweetvoeten want het blijven natuurlijk plastic schoenen die niet ademen. Gelukkig is PVC makkelijk schoon te maken. Ook moet je perfect gepedicuurde voeten hebben aangezien je alles ziet. Maar als dat nou het enige nadeel is? Ik ga zelf binnenkort eens langs bij Shoebaloo om een paar Plexi Pumps te passen.

Voor 495 euro te koop bij Shoebaloo en Matches.

Vorige post Volgende post

Lees ook