Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Hermès Kelly 32 GHW boxcalf

Hermès Kelly 32 boxcalf burgundy

Mijn ultimate holy grail (UHG) tas? Dat is een zwarte of bordeauxrode Hermès Kelly 32 GHW boxcalf tas. Als ik deze tas in mijn bezit heb, hoef ik nóóit meer een andere tas. Grapje natuurlijk! Maar ik vind dit wel de ultieme en allermooiste tas die er is. Klassiek, stijlvol, de perfecte maat en het leer glanst geweldig. 

Vroeger riep ik dat ik voor mijn 30e een Hermès tas zou hebben. En nu ik bijna 30 ben, moet ik mijn plannen een beetje bijstellen want ja, life happens. Hoe belangrijk tassen ook voor mij zijn, een fijn huis is toch óók wel heel erg fijn. Dus mijn UHG moet even nog maar even wachten. Een Hermès tas voor je 35e is ook een mooi doel toch?!

Wat ik zo mooi vind aan deze tas?

Nou heb je even?!

  • Het is het allermooiste model van Hermès
  • Het was de tas van stijlicoon Grace Kelly
  • De Kelly 32 cm is de perfecte maakt voor mijn lengte (1.75 cm)
  • Boxcalf is een stugge leersoort en daardoor blijft de vorm van de tas goed in model. Ook gaat het leer na verloop van tijd meer glanzen.
  • Dit is de ‘sellier’ variant. Dat wil zeggen dat de zijkant op elkaar gestikt is en dus niet gaan inzakken.
  • De goudkleurige hardware is iconisch en steekt perfect af tegen het glanzende boxcalf leer
  • Het is Hermès!!

Hermès Kelly 32 boxcalf labellovVintage Kelly 32 via Labellov 4250 euroHermès Kelly 28 boxcalf designer vintageVintage Kelly uit de jaren 70 via Designer-Vintage 1949 euro

Vintage of nieuw

Dit is een lastige. Prijstechnisch is een tweedehands exemplaar de beste optie. Dit model vind je met een beetje geluk voor 2500 euro. Dan heb je wel een echte vintage versie met gebruikssporen uit de jaren 70 of 80. Voor ongeveer het dubbele heb je een vintage versie in een wat betere conditie.

En een nieuwe? Die kost 7400 euro. Maar zoals je wel hebt gehoord, is het héél lastig om er eentje te kopen in een Hermès boetiek. Zonder eerdere aankoophistorie (van duizenden euro’s) en een goeie relatie met een verkoper is het bijna onmogelijk om er eentje te scoren. In de flagship store Rue Saint Honoré in Parijs schijnen je kansen trouwens wel beter te zijn. Daar willen ze nog wel eens een Birkin of Kelly verkopen aan een walk in. Op naar Parijs dan maar?!

Hermès Kelly 32 boxcalf labellovHermès Kelly 32 boxcalf uit 1977 met schouderband via labellov 5900 euro

[Header via Pinterest]

Vorige post Volgende post

Lees ook