Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Louis Vuitton Alma BB

Louis Vuitton Alma BB cuir monogram epi autruche

Met mijn tassencollectie probeer ik een echte collectie op te bouwen. Dus van alles wat, maar toch op een manier dat het bij elkaar past. De meeste tassen heb zijn nu van Céline maar als ik een collectie met echte klassiekers wil hebben, dan moet ik ook naar andere merken kijken. Best gek dat ik eigenlijk nog geen Louis Vuitton tas heb. Want zeg nou zelf, hoe mooi is deze Alma BB tas?


Klein is fijn! En cute.

Toen ik tijdens mijn laatste shoppingtrip naar Parijs in de grote Louis Vuitton flagship store was, werd ik vanzelf betoverd door Louis Vuitton. Daar zag ik bijna alle Louis Vuitton tassen die er te koop zijn. Inclusief de hele dure exotische en de bijzondere runway pieces. Op dat moment was ik al uitgeshopt want ik had net mijn Chanel WOC gekocht.

Maar het kriebelt toch ook wel om een Louis Vuitton tas te kopen. De Speedy is een klassieker, maar past niet bij mij. Ik zou voor de Noé, Twist, Sofia Coppolaeen wallet on a chain of deze Alma BB gaan. Louis Vuitton heeft echt veel prachtige tassen!

De Alma is een tijdloze tas en bestaat al sinds 1992. De Alma gaat dus voorbij aan alle grote trends. Precies wat een klassieke designertas moet doen. De Alma is gebaseerd op een veel oudere linnen tas die werd gebruikt om in de grote Louis Vuitton koffers te plaatsen.

De Alma BB (Bébé Bandoulière) is de op één kleinste versie van de Alma. Hij is er nog kleiner, een Nano variant maar ook groter: een PM (Petite Modelle), MM (Medium Modelle) of GM (Grande Modelle). Ik vind de Alma BB juist mooi omdat het een wat kleinere tas aan een schouderband is. Lekker praktisch en te vergelijken met mijn favo tas ever: de Céline Trio.

De beste versie om op te nemen in mijn collectie is de Alma BB in het klassieke Monogram, maar ik vind de andere versies misschien net iets specialer. Zoals de Monogram Vernis of het Épi leer. Die komen echt in de mooiste (felle) kleuren. En mocht ik ooit de loterij winnen, dan ga ik natuurlijk voor een decadenten Alma BB in krokodillen- of struisvogelleer.

Louis Vuitton Alma BB toile monogramLouis Vuitton Alma BB Monogram 895 euroLouis Vuitton Alma BB toile damier ebeneLouis Vuitton Alma BB Damier Ébene 895 euroLouis Vuitton Alma BB cuir monogram vernisLouis Vuitton Alma BB  Monogram Vernis 1320 euroLouis Vuitton Alma BB cuir épiLouis Vuitton Alma BB Épi fuchsia 1150 euroLouis Vuitton Alma BB cuir épi iconesLouis Vuitton Alma BB Epi Icones 1680 euroLouis Vuitton Alma BB autrucheLouis Vuitton Alma BB in struisvogelleer 5200 euroLouis Vuitton Alma BB crocodileLouis Vuitton Alma BB in krokodillenleer 14.000 euro

Want zeg nou zelf, Louis Vuitton hoort ook wel in het rijtje der grote designers zoals Saint Laurent, Gucci, Céline, Givenchy, Chanel, Hermès. Misschien de volgende keer als ik naar Parijs ga maar naar Louis Vuitton in plaats van Chanel en Céline…

De Louis Vuitton Alma BB shop je via de Louis Vuitton boetiek in de P.C. Hooftstraat en de Bijenkorf in Amsterdam. Of je gaat net als ik naar de Louis Vuitton flagship store op de Avenue des Champs-Élysées in Parijs.

*Prijzen zijn van juni 2016 en kunnen op een later moment verschillen

Vorige post Volgende post

Lees ook