Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Mulberry Hopton tas

Mulberry Hopton

Het gebeurt niet vaak dat ik bij het zien van een nieuwe tas meteen denk ‘die moét ik hebben’. Maar dat gebeurde wel bij het zien van deze nieuwe Mulberry Hopton tas. Een van de nieuwe Mulberry tassen van ontwerper Johny Coca (ex-Céline). En misschien vind ik de Hopton wel leuk omdat het ook een tas van Céline had kunnen zijn. Céline fangirl dat ik ook ben :).

Mulberry the Hopton dune oxblood black blue In dune, oxblood zwart en blauw 1295 euroMulberry Hopton small blackIn zwart 1195 euroMulberry Hopton small orangeIn oranje 1195 euroMulberry Hopton black orange chalk crimsonMet oranje, zwart en bordeauxrood 1295 euro 

Mulberry is druk bezig om zijn plek in de handtassenmarkt weer (terug) te heroveren. Johny Coca is nu een jaar bezig bij Mulberry en probeert Mulberry weer relevant en modern te maken. Natuurlijk is de Bayswater een klassieker onder de designertassen, maar ze hebben meer modellen nodig die geld in het laatje brengen. En Johny Coca doet naar mijn idee een goeie poging.

De fans van het eerste uur vinden de nieuwe tassen misschien te modern en of zijn ontwerpen de nieuwe Mulberry klassiekers worden, weet ik ook niet. In de huidige Mulberry sale zie ik (helaas) veel modellen van Coca. Of een nieuwe Mulberry tas een goeie investering is op de lange termijn weet ik niet. Maar je moet altijd een tas kiezen die je hart heeft gestolen.

En dat heeft de Mulberry Hopton wel een beetje gedaan. Volgens Mulberry is de Hopton een rechthoekige retro tas met een opvallende rits die niet in het midden van de tas zit. De tas is verkrijgbaar in effen kleuren, maar ook met panelen in verschillende kleuren.

Mulberry the Hopton crimson chalk clay sunflowerIn bordeauxrood, taupe en geel 1295 euroMulberry the Hopton small clayIn clay 1195 euroMulberry the Hopton Fiery red midnight snakeskinMet rood, blauw en slangenleer 1495 euroMulberry Hopton black white oxblood zebraMet zwart, bordeauxrood en zebra pony hair 1495 euro

En juist de boxy Hopton met panelen in verschillende kleuren vind ik prachtig. De tas doet me sterk denken aan de Céline tassen uit 2010- 2012. En dat was natuurlijk de tijd dat hij nog voor Céline ontwierp. Bijvoorbeeld de Céline Diamond Clutch (de kleurencombinaties) of de Asymmetrical bag. Vooral die laatste tas lijkt sterk op de Hopton vanwege de asymmetrisch geplaatste dubbele rits.

De tas doet me qua vorm ook een beetje denken aan de tassen van Mark Cross. Omdat de tas zo rechthoekig is, is het net een koffertje.

Céline assymetrical vs Diamond bagDe Céline Asymmetrical tas en de Diamon clutch, beiden uit 2012

Shop de Mulberry Hopton tas nu vanaf 1195 euro via Mulberry.com.

Vorige post Volgende post

Lees ook