Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Saint Laurent Lulu tas

Saint Laurent Lulu medium black headerIk houd van kleine strakke en schattige zwarte tasjes. Het liefst met goudkleurige hardware, een schouderband en zonder schreeuwerig logo. Daar kan je er niet genoeg van hebben. Net als van sneakers en zwarte ballerina’s. Dat zijn mijn wild cards. Die mag ik áltijd kopen. Nouja bijna altijd dan. Ze gaan in ieder geval direct op mijn wishlist. De Saint Laurent Lulu is zo’n exemplaar. Die wil ik al een tijdje héél graag een keer mee naar huis nemen.

Saint Laurent Lulu detail insideDe binnenkant van de Lulu mét een extra spiegeltje

Tot op heden is dat nog niet gebeurd. Want minor detail mijn portemonnee is helaas geen bodemloze put en ik ben nog geen geldboom tegengekomen (tips zijn welkom waar ik deze kan vinden). Voorlopig blijft het dus alleen bij kijken. En dat is ook helemaal niet erg. Want zoals je in mijn blog van gisteren al kon lezen: de voorpret van een nieuwe tas uitzoeken is minstens net zo leuk als de aankoop zelf.

Saint Laurent Lulu mediumLulu in medium in de kleuren Dark Magenta, Black en Racing Green via YSL.com 1550 euro

Waarom wil ik juist deze Saint Laurent tas? De tassen van Saint Laurent (tegenwoordig zonder Yves), staan vooral bekend om het grote goudkleurige YSL logo (zoals bij deze Université tas). Leuk, maar ik kies liever voor een minder opvallend exemplaar. Deze Lulu tas is een strakke modern vormgegeven tas. Gemaakt van glad leer met een luxe suède voering. De schouderband is verstelbaar (hoera!) en afgewerkt met studs. En het mooiste is de geweldige sluiting. Het is een strakke beugel/haak die over een andere kleinere beugel valt. En op die sluiting staat heel subtiel Saint Laurent als je goed kijkt. Prachtig detail!

Saint Laurent Lulu smallLulu in small in de kleuren Ochre (suede) Dark Magenta en Red via YSL.com 1250 euro

En nog een leuk weetje over deze tas. De tas is vernoemd naar ‘La Vilaine Lulu‘. Een stripfiguur bedacht voor Yves Saint Laurent zelf in 1967. Dit soort referenties en zo’n opvallende sluiting doen het echt voor mij. Ik ben verliefd op deze tas!

De Saint Laurent Lulu is onder andere te koop via YSL.com, maar ook via Net-a-Porter, Mytheresa (een mooie suède versie!) en Matches. Offline kun je in Nederland o.a. terecht bij Shoebaloo en Paul Warmer.

Vorige post Volgende post

Lees ook