Bag vs Bag, Tassen

Céline vs Mansur Gavriel tas

Céline Clasp vs Mansur Gavriel Elegant

Er is één type tas die dit seizoen ineens weer een comeback maakt. Deze rechthoekige tassen met metalen sluiting lijken zo uit de jaren 60 te komen en zouden niet misstaan in een aflevering van Mad Men. Toch zijn ze helemaal terug dit jaar. Céline komt met de Clasp en Mansur Gavriel met de Elegant. Twee tassen met dezelfde elegante uitstraling. 

Mansur Gavriel ElegantMansur Gavriel Elegant

Mansur Gavriel en Céline zijn twee grote namen die de laatste paar jaar erg populair zijn en beiden een soort van it-bag hebben. Mansur Gavriel met de betaalbare bucket bag en Céline met de Luggage. Ik heb ze beide en het zijn oprecht fijne tassen die ik bijna dagelijks gebruik.

Daarom keek ik een klein beetje raar op dat ze dit seizoen een soortgelijke tas in de collectie hadden. Een strakke boxy vintage-achtige tas met een gouden metalen sluiting, een kort hengsel en het logo subtiel aan de voorkant. Natuurlijk is er wel verschil. Omdat de Mansur Gavriel een stukje goedkoper is met 785 euro heb je helaas geen leren voering. Maar afgezien daarvan lijken beiden tassen sterk op elkaar.

Ik zou niet kunnen kiezen als ik moest kiezen. Oke vooruit, natuurlijk ga ik voor die van Céline als ik moést kiezen ?.

Céline Clasp redDe Céline Clasp tijdens PFW vorig jaar (bron)

Mocht je het model nou heel tof vinden maar even geen $$ voor een nieuwe designertas dan zijn er nog twee opties. Zoek een vintage tas met zo’n zelfde soort sluiting. Of ga voor deze Zara tas. Echt leer, een extra schouderband en maar 49,95!

Shop de Céline Clasp vanaf 2900 euro via een verkooppunt van Céline zoals de Bijenkorf in Amsterdam. De Mansur Gavriel Elegant shop je via Matches voor 785 euro.

Vorige post Volgende post

Lees ook