Schoenen, Tassen

Chanel collectie lente 2016

Chanel collectie lente 2016

Dé plek om celebrities met designertassen te spotten is het vliegveld. Maar afgelopen dinsdag was het Grand Palais in Parijs dé plek om designertassen te spotten op het Chanel vliegveld. Het thema voor de lente 2016 collectie van het Parijse modehuis was Chanel Airlines. Karl Lagerfeld bouwde het ideale vliegveld: geen rijen, zeurende mensen of vertraagde vluchten maar knappe piloten en nog knappere modellen met dito kleding en tassen.
Chanel tassen lente 2016

Chanel show lente 2016

Eigenlijk is het nog niet eens zo’n slecht idee dat Chanel Airlines. Stel je voor dat er zo’n luxe maatschappij zou zijn. De stewardessen zouden modellen zijn en het vliegtuig zou voorzien zijn van quilted leren stoelen. Dat lijkt me wel wat! Dan zou je het als passagier wel uit je hoofd laten om in je lelijke trainingsbroek en Uggs te vliegen. En dat is juist de reden voor Lagerfeld om voor dit thema te kiezen.

‘It’s against sloppiness in travel; I do it like it should be – Chanel airlines is Private Jet for everyone,’ – Karl Lagerfeld

Het allerleukste aan de show vond ik de hoeveelheid tassen. De meeste tassen uit deze collectie zijn erg geslaagd. Zoals de Boy bags, maar ook de flap bags van jersey en tweed en ienimini koffertjes/clutches. Het kleurenpalet doet denken aan de Franse luchtvaartmaatschappij Air France; rood wit en blauw en aangevuld met veel metallic. Chanel Airlines is wel duizendmaal chiquer dan Air France!

Chanel tassen lente 2016 Chanel tassen lente 2016 Chanel tassen lente 2016 Chanel tassen lente 2016

De schoenen uit deze collectie zijn een beetje vreemd. Dikke zilveren plateauzolen met PVC, of Birkenstock sandalen met LED-verlichting (!). De schoenen zijn erg futuristisch en ik ben zeer benieuwd hoe de draagbare versie eruit zal zien. Misschien vervangt Chanel de LED-verlichting door parels?!

Chanel schoenen lente 2016

Deze Chanel collectie ligt begin volgend jaar in de winkels. Houd Chanel.com in de gaten voor alle informatie. Of ga langs de Chanel boetiek in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Meer Chanel

[Foto’s via Vogue Runway]

Vorige post Volgende post

Lees ook