Schoenen, Tassen

Chanel Cruise Seoul collectie 2016

Chanel Cruise 2016 Seoul collection

Gisteren showde Karl Lagerfeld in Seoul de Chanel Cruise collectie voor volgend jaar. Zoals ieder jaar kiest Lagerfeld een stad uit als thema van zijn collectie voor Chanel. Vorig jaar was dat Dubai, dit keer gaan we nog verder naar het oosten; naar Seoul. Goede keuze van Lagerfeld, want het is weer eens iets anders dan de standaard Japanse of Chinese invloeden. Korea heeft een iets andere traditionele stijl, maar bijvoorbeeld ook een nieuwere Kpop (Korean Pop, denk aan Psy) traditie. Die invloeden mixen best goed met Chanel. Dat levert een hele kleurrijke, mierzoete maar draagbare collectie op.


Bekijk hier de gehele Chanel Cruise Seoul 2016 show

Chanel Cruise 2016 Seoul collection

Chanel Cruise 2016 Seoul collection

Bovendien woont een steeds groter groeiende groep klanten in Azië dus dit is weer een meesterlijke zet van Lagerfeld. Helaas heb ik nog geen goede detailfoto’s dus ik schrijf deze blog op basis van deze foto’s van Style.com.

Maar wat zien we? De tassen zijn niet ongelooflijk spectaculair, op onderstaande schilpadclutch na dan. Dat is denk ik de piece de résistance uit deze Seoul collectie. Vergelijkbaar met de jerrycan van vorig jaar of de parfum clutch. Verder zien we ook weer een aantal kleine hardcase clutches in de vorm van kleine doosjes.

Chanel Cruise 2016 Seoul collectionDe schilpadclutch, een quilten beautycase en een ingelegde opbergdoos als clutch

Het leuke van deze collecties is dat tassen zoals de Boy bag en de Classic Flap een make-over krijgen in het thema, of de kleuren, van de collectie. Zo vind ik de pastelkleurige tweed Flap bags heel erg leuk en zullen ongetwijfeld een verkoopsucces worden. Ondanks dat de prijs in april met 30% is gestegen. Zo betaal je nu zo’n 4000 euro voor een Chanel Flap bag.

Chanel Cruise 2016 Seoul collectionVerschillende variaties op de flap bag

De schoenen waren ook dit seizoen weer oopvallend plat. Soms een plateauzool of een midi-hak, maar ook nu weer kiest Lagerfeld voor comfortabele schoenen. Het is echt al lang geleden dat we flinke hakken op de catwalk zagen.

Deze Chanel Seoul Cruise collectie ligt na de zomer in de winkels. Voor meer informatie en meer backstage foto’s check je Chanel.com.

[Header via Chanel]
[Runway foto’s via Style.com]

Vorige post Volgende post

Lees ook