Tassen

Chanel Métier d’art Paris Dallas tassen

Chanel Metiers d'art Paris Dallas tassen

Engelse krant The Telegraph kopte  met ‘for the love of luxury’ toen zij schreven over de Chanel Métier d’art show. En zij slaan de spijker op hun kop. Deze collectie die eens per jaar naast de gewone RTW, haute couture en resort collectie bestaat is puur voor de show en om het vakmanschap van Chanel te vieren en te laten zien. Métiers d’art is vrijvertaald de kunst van het ambacht en de stukken uit deze show zijn echte kunstwerkjes. Lagerfeld kiest iedere jaar voor een bepaald thema/land en dit keer was het Dallas Texas. Denk aan de film a Million Ways to Die in the West en je hebt de sfeer te pakken. 

  • Chanel Métiers d'art paris dallas fringe drawstring

  • Chanel Métiers d'art paris dallas classic fringe flap

Chanel is natuurlijk een wereldberoemd en geliefd merk en staat voor ultieme luxe. Maar Chanel is zoveel meer dan de 2.55 flap bag en de jasjes van tweed. Chanel onderscheidt zich nog steeds met alle kennis en vakmanschap dat ze zelf in huis hebben. Net als Hermès trouwens. Veel merken besteden de productie van hun kleding en tassen uit, maar de kennis en het ambacht zit bij Chanel en Hermès gewoon in huis. Chanel heeft over de jaren meerdere (kleine) bedrijven opgekocht zoals de hoedenmaker Maison Michel maar ook een handschoenenmaker en een knopenfabrikant. Die leveren aan Chanel, maar ook nog steeds aan andere concurrenten. Vaak zijn het uitstervende beroepen die Chanel zo ‘levend’ houdt.

  • Chanel Métiers d'art paris dallas small boy red

  • Chanel Métiers d'art paris dallas small boy cognac

  • Chanel Métiers d'art paris dallas boy bag black

  • Chanel Métiers d'art paris dallas fringed boy bag beige

Bij de Metiers d’art show gaat het vooral om de viering van dit vakmanschap. Dat zie je en daar betaal je ook flink voor. Tassen zoals de bekende Boy bag hebben een Dallas tintje gekregen. Dat betekent in dit geval een héél decadent en extravagant tintje. De meeste tassen uit de collectie zijn misschien wel té voor dagelijks gebruik. Maar met een van deze tassen haal je wel een hele bijzondere en bijna one of a kind Chanel tas in huis. Dat is zeker wat waard.

  • Chanel Métiers d'art paris dallas minaudière coco

  • Chanel Métiers d'art paris dallas minaudière pistols

We zien denim, heel veel franjes, schapenbont, metalen applicaties en natuurlijk leer. Alles is heeft die typische all American western look maar ook dat verfijnde wat Chanel altijd heeft zoals het bekende doorgestikte patroon en de dubbele C’s. De collectie is niet heel draagbaar omdat de tassen echt heel erg decadent zijn. Ze zullen waarschijnlijk alleen gekocht worden door de superrijken die deze tassen graag voor de heb willen hebben. De Chanel Boy bags uit deze collectie zijn iets minder decadent en daardoor wel commerciëler. Ik verwacht dat deze wel de winkel uit zullen vliegen. Vooral De Boy in donkerrood leer met gouden hardware is erg prachtig.
Meer informatie op Chanel.com. Helaas staan de prijzen er niet bij vermeld. Als je interesse hebt in een tas dan zou ik langs hun boetiek in de P.C. Hooftstraat gaan, daar zullen ze je er alles over kunnen vertellen.

Vorige post Volgende post

Lees ook