Schoenen

Charlotte Olympia 9 to 5 collectie

Charlotte Olympia 9 to 5 collectie

Het mag dan al bijna weekend zijn, ik besteed toch nog even aandacht aan een speciale collectie voor een doordeweekse werkdag. Namelijk de nieuwe Charlotte Olympia 9 to 5 collectie. Denk aan Joan Holloway van Mad Men en je hebt de sfeer uit de collectie te pakken. De meeste schoenen van Charlotty Olympia zijn zo quirky en over de top dat ze NSFW zijn. Maar deze collectie is dat zeker wél. Dat wil in dit geval zeggen; niet te hoog, niet te uitdagend maar wel comfortabel, chiq en met die typische vintage Charlotte Olympia uitstraling.

Charlotte Olympia instagram

Charlotte_Olympia @ Instagram

Charlotty Olympia zelf kan ook zo in een aflevering van Mad Men. Haar verschijning is helemaal jaren 40. Zo heeft heeft ze blonde krullen, winged eyeliner en draagt ze heel veel rokjes en jurkjes met stipjes en streepjes. Uiteraard afgestyled met natuurlijk haar eigen schoenen en tassen. Ze is net een beetje de blonde versie van Dita von Teese, minus het strippers aspect. Je zal haar, net als Dita, nooit uit haar rol zien in bijvoorbeeld een velours trainingspak op Uggs omdat het toevallig haar ‘day off is’. Nope. Charlotte is zoals ze schrijft op haar eigen website ‘inspired by the bygone era of old Hollywood glamour’. Voor de campagne van de 9 to 5 collectie is ze zo lijkt het terug gegaan naar haar favoriete era. Maar dan grijpt ze terug op de glamour van 9 to 5.

Charlotte Olympia Arianna

Arianna pumps 525 euro

Charlotte Olympia Catherine

Catherina pumps 525 euro

Charlotte Olympia Natalie suede black

Natalie pumps in suède 525 euro 

Wat direct opvalt is dat de oh zo kenmerkende plateau pumps niet in de collectie zitten. Want zeg nou eerlijk, daar gaat toch niemand mee naar werk? Wat wel in de collectie zit zijn deze Natalie pumps van max 9,5 centimeter hoog. Ze ogen misschien een beetje suf, maar als je goed kijk zit er het material du moment in verwerkt, PVC. Dit zorgt ervoor dat de schoenen een vintage uitstraling hebben, maar ook helemaal van nu zijn. Dit paar in het zwart is zeker mijn favoriet.

Charlotte Olympia Oprah suede magenta

Oprah mid heel pumps 495 euro

In de collectie zitten ook twee paar mid heel pumps van 5cm hoog. Met deze schoenen weet je zeker dat je het een hele drukke dag volhoudt. Ze ogen misschien een beetje oubollig, maar wie Mad Men kijkt weet dat dat ook heel sexy kan zijn. En dan bedoel ik niet Peggy Olson maar Joan Holloway.

Charlotte Olympia Margeret

Margaret mid heel pumps 495 euro

Wil je je net als Joan uit Mad Men kleden of zoek je gewoon mooie vintage achting schoenen? Dan zit je met de 9 to 5 collectie helemaal goed. Deze is vanaf nu verkrijgbaar in haar eigen webshop.

Vorige post Volgende post

Lees ook