Schoenen, Shoe Sunday, TBH Favorites

Mijn Christian Louboutin collectie

TBH Christian Louboutin collectie

Mijn liefde voor Christian Louboutin begon jaren geleden. Ik vergaapte me op the Purse Forum (dé plek des onheils…) aan collecties en nieuwe aanwinsten van anderen. Die geweldige pumps met prachtige rode zolen moest ik ook hebben. In 2010 kocht ik mijn eerste paar en al gauw volgden er meer. Mijn bescheiden huidige collectie is een mooie mix tussen materialen en modellen. Ik kan er uren naar kijken :).

De schoenen van Christian Louboutin zijn echte klassiekers. Helaas ben ik niet gezegend met het de-hele-dag-op-hakken-lopen talent anders had ik er ongetwijfeld nóg meer gehad. Ik kies toch vaker voor het comfort van flatjes en sneakers. Maar het is eigenlijk doodzonde dat ik de mooie Louboutins uit mijn collectie niet vaker draag. Want van het fotograferen van mijn mini collectie werd ik weer heel blij.

Mijn eerste paar

Mijn allereerste paar was een echte klassieker. De Very Prive in het paars. Dit model kan je niet meer kopen, de New Very Prive is de vervanger met een dunnere hak. Het was een kléin beetje een impulsaankoop bij Azzurro Due in Amsterdam. Iemand anders had ze gepast en twijfelde over de aankoop. Ik liep een rondje door de P.C. Hooftstraat en toen ik terugkwam waren ze direct van mij! Het is mijn enige paar peep toe pumps want eigenlijk vind ik open schoenen helemaal niet handig.

TBH Christian Louboutin collectie Very Prive 120 eelVery Prive 120mm in eel
TBH Christian Louboutin collectie Oh my sling 85 pinkOh my sling! 85 mm in kid
TBH Christian Louboutin collectie Declic 120 glitter Declic 120 mm in multiglitter

Mythe: Louboutins lopen áltijd lekker

Dat dure schoenen automatisch fijner lopen is helaas niet waar. Louboutins zijn afgewerkt in het zachtste leer en over de leest is goed nagedacht. Maar het ligt ook echt aan je eigen voeten en of je gewend bent om op hakken te lopen. Ook is de ‘pitch’ van de schoen belangrijk. Dit is het deel tussen de hak en de neus. Is de pitch steil? Dan leun je met je volle gewicht op de voorkant van je voet = niet fijn.

Mijn fijnste paar is de Miss Stack met een brede hak. Die kan ik prima een hele avond aan. Zelfs de hobbelige steentjes zijn geen probleem. Het paar waar ik écht niet op kan lopen zijn de beige met zwarte Mago pumps. Prachtig om te zien maar 140 mm is iets te hoog. Door schade en schande (blaren!) weet ik dat ik maximaal 100 mm kan hebben zonder platform. Mijn glitter Declic pumps zijn 120 mm maar mét een platform van 20 mm.

TBH Christian Louboutin collectie Mago 140Mago 140 mm David DelphinTBH Christian Louboutin collectie Miss Stack 85 tortoiseMiss Stack 85 mm in tortoise lakleer

Mijn mooiste paar Louboutins

Mijn mooiste paar, en tevens mijn grootste rib uit mijn lijf, zijn de Simple 85 mm in python. Ik heb een voorliefde voor exotics en toen ik deze zag was ik op slag verliefd. Na mijn afstuderen boekte ik een shoppingtrip naar Parijs. Uiteraard moest ik op audiëntie bij de drie Christian Louboutin boetiekjes in Parijs.

Op een beetje drukke dag sta je zo 1.5 uur in de rij. Per winkel! Bij de laatste winkel kwam ik dit paar dus tegen. Met een prijskaartje van 795 euro. Ai! Maar ik vond dat ik na mijn afstuderen wel een mooi paar had verdiend. En het is maar 1x pinnen natuurlijk… ???

De Christian Louboutin schoenmaker

#Funfact Toen ik in Parijs was, wilde ik ook 5 paar van mijn Louboutins laten verzolen bij de enige officiële Louboutin schoenmaker. Ik wist alleen niet dat dat 65 euro per paar was exclusief verzendkosten naar Nederland omdat ze het niet direct konden doen. Voor iemand die net was afgestudeerd en geen fulltime baan had, was dat een beetje veel. Daar zou je ook een paar schoenen van kunnen kopen. Ik heb het niet gedaan en de hele dag met 5 paar schoenen door Parijs gestruind haha!

Minuit Moins 7 is de enige schoenmaker ter wereld die de rode zool kan vervangen.

Simple 85 mm in patent pythonTBH Christian Louboutin collectie Simple 85 suede Simple 85 in suède

Ik kocht mijn Louboutins onder andere in Parijs maar in Nederland ook bij Azzuro Due, Kymyka en Finds. Ook eBay is een goede plek om betaalbare tweedehands Louboutins te vinden.  Maar pas altijd op. Helaas zijn er heel veel webshops en verkopers op eBay met fakes. Is de prijs te goed om waar te zijn? Doe het dan niet. Tenzij je echt 100% zeker bent dat het om originele Louboutins gaat.

Verkooppunten Christian Louboutin Nederland

Verkooppunten Christian Louboutin België

Verkopen ze Christian Louboutin nog ergens anders in België? Laat het me weten!

Verkooppunten Christian Louboutin online

Ben je net als ik ook weg van de schoenen van Christian Louboutin? Wat is jouw lievelingspaar of welke paar heb jij op je wishlist staan? Laat het me weten in de comments!

TBH Christian Louboutin collectie Mijn hele Christian Louboutin familie 🙂

Vorige post Volgende post

Lees ook