Kleine lederwaren

De continental wallet

Louis Vuitton zippy toile monogram

Ik schrijf meestal over tassen, lekker makkelijk. Maar er is ook heel veel te vertellen over wat je ín je tas kunt stoppen. Zoals portemonnees, pouches, make-up tasjes, creditcardhouders, key chains, agenda’s en nog veel meer. Kleine lederwaren dus. Want zelf word ik altijd hartstikke blij als ik uit een leuke tas een nog leukere portemonnee haal. Daarom vertel ik je vandaag meer over de contintal wallet.

Louis Vuitton zippy toile monogramBinnenkant van de Louis Vuitton Zippy 545 euro

De term ‘continental wallet’ wordt eigenlijk altijd gebruikt als er een lange grote portemonnee wordt bedoeld. Het zou de ideale reisgenoot zijn vanwege zijn afmetingen. Want briefgeld heeft in elk land zijn eigen formaat. In de continental wallet past elk briefje ter wereld, ongeacht het continent. Handig voor op vakantie.

Er zitten altijd meerdere vakjes in voor pasjes en een groot van voor muntgeld. Soms zit er ook nog een vakje in voor je telefoon of bonnetjes. Je ziet het al, deze portemonnee is een alleskunner.

Vroeger kon ik niet zonder zo’n soort portemonnee. Het is een fijne gedachte om altijd alles bij de hand te hebben in een grote portemonnee. Alle pasjes, bonnetjes, spaarkaarten en een vaak nog een kilo aan muntgeld. Maar intussen ben ik gedownsized naar alleen een creditcardhouder en een aparte kleine portemonnee of pouch voor muntgeld. Want met de huidige trend van mini tasjes moét je wel een kleinere portemonnee hebben.

Bottega Veneta continental wallet intrecciato nappa tourmaline Bottega Veneta Intrecciato tourmaline nappa via Bottega Veneta 610 euroChanel Boy wallet flap caviar blueChanel Boy 850 euroProenza Schouler wallet ps1 orangeProenza Schouler PS1 via de Bijenkorf 350 euroChristian Louboutin Panettone walletChristian Louboutin Panettone via Christian Louboutin 390 euro
Dior Diorissimo medium voyageur taurillon cherryDior Diorissimo in taurillon leer via Dior 540 euro
Furla Cappriccio walletFurla Caprriccio via de Bijenkorf 170 euro 
Michael Michael Kors Bedford wallet pythonMichael Michael Kors Bedford met pythonprint via Zalando 195 euroMarc Jacobs Gotham cognac walletMarc Jacobs Gotham via de Bijenkorf 260 euro

Ga je op reis of houd je wel van het idee dat je altijd alles bij de hand hebt? Dan is een continental wallet echt iets voor jou.

Vorige post Volgende post

Lees ook