Designer Focus, Schoenen

Designer Focus: Jennifer Chamandi schoenen

Jennifer Chamandi pumps

Wie droomt er niet over je eigen schoenenlijn ontwerpen. Jennifer Chamandi droomde hier ook over én deed het. Ze volgde lessen aan het gerenommeerde Cordwainers College in Londen, leerde Italiaanse en vond een atelier in Italië om haar schoenen te produceren. En niet de minste, dezelfde die ook Louboutins en Manolo’s maakt.

Na 7 jaar als bankier te hebben gewerkt, begon ze haar eigen schoenenmerk. Toen ze als bankier werkte, droeg ze vaak stiletto’s en naaldhakken zijn echt haar handelsmerk geworden. Ze heeft zich zelfs door naaldhakken laten inspireren voor haar eigen signature heel: de ‘eye of the needle’. Een naaldhak met een gaatje zoals bij een echte naald.

Handig, want je doet er zo een enkelbandje door waardoor je de schoenen iets extras geeft. De schoenen van Jennifer Chamandi heb je in verschillende hakhoogtes. Van comfy flatjes en kitten heels tot serieuze naaldhakken.

Jennifer Chamandi Lorenzo pumpsLorenzo pumps via Net-a-Porter 625 euroJennifer Chamandi Rolando pumpsRolando sandalen via Net-a-Porter 695 euroJennifer Chamandi Vittorio pumpsVittorio pumps via Net-a-Porter 690 euroJennifer Chamandi Enrico Vittorio pumpsVittorio en Enrico flats via Net-a-Porter 600 euro

Ik vind het mooie tijdloze schoenen die inderdaad perfect afgewerkt zijn al ik de foto’s bekijk. En ik vind de letterlijke interpretatie van een naaldhak echt briljant bedacht. En een panterprint met roze kan ik nooit weerstaan. Maar toch weet ik niet of ik een paar zou kopen.

Ik vind ze aan de hoge prijs voor een nieuw en nog onbekend merk. Als je veel geld uitgeeft aan een paar schoenen, wil je misschien ook wel dat het een paar van een herkenbaar merk is. Zoals de rode zolen van Christian Louboutin. Van een paar Louboutins weet je 100% zeker dat ze tijdloos blijven.

Shop de schoenen van Jennifer Chamandi via Net-a-Porter. Of bekijk het lookbook van de collectie op jenniferchamandi.com.

Vorige post Volgende post

Lees ook