Tassen

Dior Cruise 2018 show

Dior cruise 2018 collectie

De Dior Cruise 2018 show vond plaats tijdens golden hour op een sprookjesachtige locatie bovenop een canyon bij Los Angeles. Hoofdontwerper van Dior Maria Grazia Chiuri liet zich voor de collectie inspireren door de grottekeningen van Lascaux in Frankrijk. De tassen uit de cruise collectie kan je omschrijven als western meets romantiek

Dior cruise 2018 looks

Maria Grazia Chiuri zat voorheen bij Valentino en je herkent zeker iets terug van de romantische stijl die Valentino ook heeft. Veel tule en met de handgestikte versieringen met een verhaal. In dit geval dus de grottekeningen uit Frankrijk. Ook al werd de show gehouden in Los Angeles, Lascaux is niet zomaar de inspiratie voor deze collectie. Christian Dior maakte in 1951 al de ‘Ovale’ print geïnspireerd op deze tekeningen, 10 jaar na de ontdekking van de grotten van Lascaux.

Dior onder Chiuri heeft een totaal andere stijl dan Dior onder haar voorganger Raf Simons. Dior onder Raf Simons was minimalistisch, modern en kleurrijk. Het is dus wel even wennen want het ‘nieuwe’ Dior is alles behalve minimalistische en clean.

Zoals veel collecties is het een mix tussen klassiekers uit de Dior collectie en nieuwe tassen. De Lady Dior heeft een stoer Native American sausje gehad en de nieuwere J’ADIOR clutch mag ook niet ontbreken. Versierd met studs en prints.

Dior cruise 2018 models Dior cruise 2018 bags Dior cruise 2018 j'adior clutch

Check alles over de Dior Cruise collectie op Dior.com. Deze collectie ligt in het najaar in de Dior winkels.

Vorige post Volgende post

Lees ook