Tassen

Dior Lady Art collectie

Dior Lady art collectie

Tassen en schoenen zijn voor mij draagbare kunstwerken. Maar ik kijk ook graag naar kunst aan de muur. Maar wat als die twee zich zouden verenigen? Nou dan krijg je zoiets als de Dior Lady Art collectie. 7 Britse en Amerikaanse kunstenaars namen de iconische Dior Lady tas onder handen voor een speciale tentoonstelling.

Kunstenaars houden van mode en modehuizen houden van kunstenaars. De grote modehuizen geven eens in de zoveel tijd opdracht aan kunstenaars voor een speciale collectie. Denk maar aan Louis Vuitton die in het verleden samenwerkte met Stephen Sprouse, Richard Prince en recenter een collectie maakte met maar liefst vijf verschillende designers waaronder Christian Louboutin.

Dior Lady art collectie Daniel Gordon Matthew PorterLinks Daniel Gordon rechts Matthew PorterDior Lady art collectie Marc Quinn Jason MartinLink Marc Quinn. Rechts Jason Martin

Dior gaf 7 kunstenaars carte blanche voor hun ontwerpen. Marc Quinn, Jason Martin, Matt Collishaw, Ian Davenport, Matthew Porter, Chris Martin en Daniel Gordon gingen op elk hun eigen manier aan de slag met de Lady Dior tas. Ze hadden geen ervaring met het maken van een tas, maar wel met schilderen, beeldhouwen, video en fotografie. Ze hebben elk hun eigen kenmerkende stijl verwerkt in de Dior tas.

De Lady Dior is een een klassieke tas, maar deze versies zien er toch wel heel modern uit. De mooiste versie vind ik die van Ian Davenport. Zijn werk bestaat uit grote abstracte schilderijen met ‘metallic’ gekleurde strepen. En zo ziet deze Dior tas er ook uit! En een mooi detail is dat er ook reliëf in het leer zit (zie de zijkant). Alsof alle kleuren versmelten in de tas.

Dior Lady art collectie Ian DavenportIan DavenportDior Lady art collectie Matt CollishawMatt CollishawDior Lady art collectie Christ MartinChris Martin

En het beste is nog dat deze tassen en de bijbehorende accessoires te koop zijn in de Dior Boetiek. Ze zullen niet goedkoop zijn, maar dan heb je wel een bijzonder mooi draagbaar kunstwerkje in je collectie! Lees meer op Dior.com.

Vorige post Volgende post

Lees ook