TBH Favorites, Winkels

Duurzaam kopen en verkopen via the Next Closet

 

The Next Closet

Waar ik vroeger niet genoeg van kon krijgen was een volle kleding-, schoenen- en tassenkast. Maar ik heb in heel 2018 nog geen tas gekocht! Gaat het wel goed met mij? Ja hoor, ik probeer zo veel mogelijk duurzaam te kopen maar vooral te verkopen. En dat doe ik het liefst via The Next Closet.

TBH Christian Louboutin collectie Mago 140Deze Louboutins heb ik verkocht via TNC :'(

Ik ben denk ik de laatste maanden een beetje verandert. Ik was altijd een echte hoarder; ik wilde alles verzamelen én houden. Maar maken veel (designer)spullen gelukkig? Ik denk het niet. En het is al helemaal niet duurzaam.

Designertassen en schoenen maken me nog steeds erg blij. Maar ik heb er liever een paar tassen en schoenen die ik écht vaak gebruik. En niet nog tientallen tassen die in de kast staan te verstoffen. De cost per wear moet zo laag mogelijk zijn. En dat lukt alleen met items die joy sparken zoals Marie Kondo dat zo mooi zegt.

The Next Closet

Mijn oude tassen, schoenen (en kleding trouwens ook) doe ik weg via the Next Closet. Voor wie dit platform nog niet kent; het is de marktplaats voor tweedehands designer kleding en accessoires. Het is super makkelijk om items te uploaden en je verdient 80% van de verkoopwaarde.

En ook heel belangrijk: het is hartstikke duurzaam want je geeft items een tweede leven. En designerkleding is over het algemeen van betere kwaliteit en gaat langer mee. Mijn miskoop is de nieuwe aanwinst van iemand anders.

The Next Closet zegt hierover op hun website:

The Next Closet heeft als missie om de koop en verkoop van (tweedehands) merkkleding mainstream te maken. Dit doen we door mensen te inspireren om te investeren in kwaliteit en hergebruik.

Mijn collectie verkopen?!

Ik heb ik al een aantal pareltjes verkocht. Zoals een paar zwart beige Louboutins. Een prachtig paar, maar ik kán er niet eens op lopen. Dus heb ik er iemand anders gelukkig mee gemaakt. En zo heb ik weer geld voor iets anders moois.

Op dit moment verkoop ik nog een paar Louboutins en een aantal tassen die ik niet meer gebruik. Wie weet verkoop ik binnenkort (een deel) van mijn Céline tassen. Ik had nóóit gedacht dat ik dat zou zeggen. Maar als dat mij dichter bij mijn doel van een Hermès tas (holy grail!) brengt, waarom niet?!

Shop mijn closet via the Next Closet.

Vorige post Volgende post

Lees ook