Tassen

15x Céline tassen: mijn Céline collectie tot nu toe

tbh Céline collectie trio

Whoa! Dit is mijn 1000e (!!!) blogpost alweer. En om dat te vieren heb ik mijn hele Céline familie opgetrommeld. Mijn liefde voor Céline is groot. Ook al gebruik ik de ene tas net iets vaker dan de andere, ik ben enorm blij met mijn hele verzameling. De teller staat inmiddels op 15 Céline tassen en still counting want er zijn nog zoveel mooie tassen die ik zou willen toevoegen aan mijn collectie.

tbh Céline collectie trioLarge Trio in black, violet blue en burgundy

Sinds 2011

Het begon in 2011 met toen de Bijenkorf voor het eerst Céline in de collectie had. Ik zag de Mini Luggage en was meteen verkocht. Nog voor de grote hype had ik al een Luggage. Céline kende ik als merk helemaal niet en ik wist toen ook niet dat het zo’n populaire tas zou worden. Het was mijn eerste tas die meer dan 1000 euro kostte en achteraf was dat een goede investering. Sinds 2011 is de Luggage bijna verdubbeld in prijs. Na de Luggage volgde al snel een Cabas, de Phantom Luggage, een Box etc etc.

Waarom Céline?

Ik had nooit gedacht dat ik van één merk zoveel tassen zou hebben. En inmiddels heb ik sommige tassen in meerdere uitvoeringen. Want als iets bevalt mag je best meerdere opties kopen toch?! Céline maakt tassen waar ik keer op keer als een blok voor val. Altijd mooi afgewerkt, subtiele details zoals de sluiting (Box, Coin of Blade) of gewoon een praktisch model (Trio of Cabas).

De meeste tassen die ik heb zijn uit de periode 2011-2014. Op dat moment was Johny Coca verantwoordelijk voor de tassen van Céline. Natuurlijk had creative director Phoebe Philo grote invloed op de tassen (zij bedacht de Luggage), maar de stijl van Johny Coca zie je duidelijk terug in de periode. Hij zit inmiddels bij Mulberry en ja, de nieuwste Mulberry tassen lijken een héél klein beetje op die van Céline uit die tijd.

Mijn laatste aanwinst is de kleine blauwe Trio cosmetic pouch die ik voor mijn verjaardag kreeg. En de volgende? Dat is bijna 100% zeker de Trotteur.

tbh Céline collectie cabas bladeBi-colour Cabas in nude/navy, Blade in ocean blue en Cabas Mustangtbh Céline collectie luggage hoboPhantom Luggage, Hobo in shell en Mini Luggage tbh Céline collectie classic box medium caseClassic Box in python, Classic Box in water snake, medium Case in ponytbh Céline collectie trio pouchTrio Cosmetic pouch, Solo pouch en Cointbh Céline collectie trioMijn hele collectie bij elkaar

Bedankt voor het lezen! Of je nou 1 of 1000 artikelen hebt gelezen, ik ben blij dat er meer mensen zijn die van mooie tassen, schoenen en accessoires zijn.

Heb jij ook een voorkeur voor een bepaald merk? Of koop je alleen wat je mooi vindt en maakt het merk niet uit?

Vorige post Volgende post

Lees ook