Schoenen

Nike x Liberty collectie

Nike x Liberty collection

Ik vind het altijd leuk als merken een samenwerking met elkaar aangaan. Meestal resulteert het in een speciale limited edition collectie die de winkel uitvliegt (Help! Schaarste! Hebben!). Denk maar aan alle samenwerkingen die H&M aangaat. Ik kan bijvoorbeeld niet wachten totdat de samenwerking met Alexander Wang in November in de winkels ligt. Het Britse warenhuis Liberty’s gaat ook al jaren samenwerkingen met andere merken aan. Liberty’s is vooral bekend om de typische Liberty printjes en deze ‘lenen’ ze dan ook vaak uit aan merken om hun eigen producten wat op te leuken. Liberty x Nike is de recentste samenwerking.

[Op zoek naar de Nike x Liberty zomer 2015 collectie? Klik hier!]Nike x Liberty print air max 90

Air Max 90

Ik vind Liberty een van de leukste warenhuizen in Londen. Het is een vrij klein warenhuis met zowel de grote merken als kleine onbekende Engelse merken en je wordt er altijd erg goed geholpen. Al vanaf de oprichting in 1875 verkoopt Liberty stoffen en de sommigen zouden de stoffen misschien omschrijven als een tikkeltje stoffig en ouderwets. Maar ook al gaan de prints al meer dan 130 jaar mee, ze zijn nog steeds hip en gewild. Liberty stoffen zijn veelal drukke florale en dierlijke motieven en paisley printjes die ieder seizoen worden aangepast aan de laatste mode. En vaak maken deze printjes ook deel uit van de laatste mode. Zo heeft Acne nog een Liberty exclusive lijn uitgebracht en heb ik thuis nog een aantal MAC x Liberty producten liggen die ik móest hebben vanwege de schattige vogels en printjes. Nu sneakers weer helemaal hot zijn kan het ook niet anders dat deze printjes de schoenen van Nike gaan versieren. Zie hieronder de resultaten.

Nike x Liberty sky high wedge

Sky High WedgeNike x Liberty roche run

Roche RunNike x Liberty internationalist

InternationalistNike x Liberty sky high wedge

Sky High Wedgenike-x-liberty-print-air-max1

Air Max 90Nike x Liberty roche run

Roche Run

De Nike x Liberty sneakers zijn natuurlijk online te koop bij Liberty. Maar vanaf volgende week woensdag 7 mei kan je deze exclusieve sneakers ook kopen in de Nike store in de Kalverstraat in Amsterdam. Goed nieuws voor alle Nederlandse sneakerheads.

Vorige post Volgende post

Lees ook