TBH Secrets

Waarom je nóóit een tassenhanger moet gebruiken

Waarom je nóóit een tassenhanger moet gebruiken

Vandaag vroeg een collega of ik een tassenhanger heb. Zo’n ding is handig toch? Want waar laat je anders je tas tijdens een avondje uit of als je lekker in het zonnetje op het terras zit? Nou ergens anders wat mijn betreft. Gebruik vooral geen tassenhanger want deze uitvinding is echt slecht voor je tas.

Je tas op de grond is sowieso een slecht idee. Je weet nooit hoe vies de grond is en straatstenen zijn niet zo goed voor je tas (beschadigde hoeken…). Doe je het toch? Een oud Chinees gezegde is ‘a purse on the floor is money out the door’. Het brengt ongeluk om je tas op de grond te zetten. Nooit meer doen dus.

Waarom is een tassenhanger of -haak zo slecht?

Hang je je tas aan zo’n haak (of aan een kapstok), dan hangt het hele gewicht van de tas aan het handvat. Het handvat kan dan uitrekken of zelfs breken. Nu hoeft dat met een klein en licht tasje geen probleem te zijn. Maar een doorsnee handtas weegt al snel een paar kilo.

Zeker als het handvat stug en hard is, kan het handvat breken. Binnenin een handvat zit meestal een dikke draad van leer of kunststof. Die kan breken en dan is de vorm uit je handvat. Dat komt nooit meer goed, ontzettend zonde.

Detail handle photo by Peter Nitz instagramDe binnenkant van een handvat (foto atelier Peter Nitz)

Waar laat je je tas dan wel?

Nou bijvoorbeeld:

  • Op een extra stoel. Mijn tassen verdienen echt wel een eigen plek.
  • Aan je stoel. Dit zou ik alleen aanraden als je op een rustige plek zit. Tassendieven wil je niet op ideeën brengen natuurlijk.
  • Achter je rug of op je schoot. Niet de meest ideale manier, dat geef ik toe.
  • In of op een andere tas. Soms heb ik nog een tas bij me of ‘misbruik’ ik een tas van een ander die wél op de grond mag staan.
Vorige post Volgende post

Lees ook