Schoenen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Everlane sandalen

Everlane two strap sandals bordeaux

Van sommige winkels vind ik het echt jammer dat ze niet naar Nederland verzenden. Het Amerikaanse Everlane is zo’n merk. Het is een ethisch verantwoord, transparant en betaalbaar merk. Deze minimalistische leren sandalen staan hoog op mijn wishlisht als ik naar Amerika ga. 

Everlane two strap sandals black green

Everlane sandalen

Everlane maakt perfecte basics. Ze moeten goed zitten maar ook goed gemaakt zijn. Het productieproces is zelfs zo transparant dat je kan opzoeken in welke fabriek iets gemaakt wordt. Zo worden deze sandalen met de hand in Florence gemaakt. Het geeft mij een goed gevoel als ik weet waar iets vandaan komt.

Eigenlijk zijn deze sandalen niet per se heel boeiend. Ze zijn super simpel: twee bandjes en een leren voetbed. Maar juist omdat ze zo simpel zijn, vind ik ze mooi. Geen gedoe met dunne snijdende bandjes of gefriemel met gespen. Lekker casual maar door het leer toch chique.

En de prijs is ook super goed. 118 dollar (plus tax waarschijnlijk) is een stuk goedkoper (omgerekend 12o euro) dan de paar honderd euro van vergelijkbare designersandalen (zoals Céline).

Helaas verzenden ze niet naar Nederland dus heb je wel een ticket naar Amerika nodig. Die zit dan weer niet in de prijs…

Everlane two strap sandals pale cream Everlane two strap sandals light blue Everlane two strap sandals blackEverlane two strap sandalen 118 dollar

Shop de Everlane sandalen voor 118 dollar via Everlane.com.

Vorige post Volgende post

Lees ook