Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Louis Vuitton Twist tas

Louis Vuitton Twist Malletage red Soms ga je door de nieuwe ontwerper een merk opnieuw waarderen. Dat heb ik met Louis Vuitton. Toen Marc Jacobs nog aan het roer stond van Louis Vuitton vond ik het merk helemaal niet zo interessant. De tassen waren over de top, met veel logo’s en ditjes en datjes. Maar inmiddels is Nicholas Ghesquière hoofdontwerper en vind ik de nieuwe tassen van Louis Vuitton onweerstaanbaar! Zo krijg ik bijvoorbeeld deze Louis Vuitton Twist niet uit mijn hoofd…

Louis Vuitton Twist Denim PMTwist Denim PM 2400 euro

Louis Vuitton ken je vast van de typische LV monogram print zoals de Speedy. Maar ze hebben anno 2015 veel meer keus dan deze klassieke print in de standaard modellen. Zo introduceerde Ghesquière een paar seizoenen geleden de retro/seventies-vibe voor Louis Vuitton. Deze Twist past daar ook heel goed bij. Hij heeft echt goed naar het verleden gekeken toen hij de tas ontwierp: het ruitenpatroon op de rode tas heeft hetzelfde patroon als de stiksels van de oude reiskoffers van Vuitton.

Deze tas is ook in heel veel kleur- en print-variaties te zien in de laatste collecties van Vuitton. Zo zag je tijdens de resort show afgelopen mei in Palm Springs een Twist met, jawel, palmbomen!

Louis Vuitton Twist detailsDetail van de LV sluiting (bron tPF)

Maar wat is nou eigenlijk de ’twist’ van deze Twist? Dat is de subtiele maar briljante LV-sluiting. Waar de meeste Louis Vuitton tassen nog protserig over kunnen komen door de vele logo’s, heeft deze tas het logo en sluiting in één. Als de tas gesloten is zie je heel duidelijk een LV. Draai je de L een kwartslag? Dan gaat de tas open en zie je alleen nog een V. Slim bedacht!
Louis Vuitton Twist MM croc greenTwist MM in krokodillenleer 20.000 euro

Door de mooie details zoals de sluiting en het a-typische model voor Louis Vuitton ben ik een beetje verliefd geworden op deze tas.

De Louis Vuitton Twist komt in een paar maten en uitvoeringen. De prijzen beginnen vanaf zo’n 2400 euro voor een Twist. Meer informatie en prijzen van alle Louis Vuitton Twist tassen vind je op louisvuitton.com. Of breng een bezoekje aan de Louis Vuitton boetiek in de P.C. Hooftstraat of in de Bijenkorf Amsterdam.

Vorige post Volgende post

Lees ook