TBH Secrets, Winkels

Zo shop je Chanel in Parijs: 4 tips

Chanel boetieks in Parijs

Dat het nog lang niet zo makkelijk is om een specifiek item van Chanel in Nederland of België te scoren, wist je waarschijnlijk al. Voor een aantal tassen zoals de WOC is een wachtlijst. En ook een simpele zwarte Timeless portemonnee kan een zoektocht zijn. Daarom is een tripje naar Chanel in Parijs altijd een goed idee. Met 12 Chanel boetieks moet dat een eitje zijn toch? Valt best tegen! Daarom geef ik je 4 tips uit eigen hand.

Afgelopen week was het de derde keer dat ik naar Parijs ging én iets van Chanel wilde scoren. Appeltje eitje dacht ik want de vorige keer had ik binnen no time wat ik wilde hebben. Maar zo vlot ging het nog niet. Ik ben in 9 Chanel boetieks geweest verspreid over 4 dagen. Niet echt heel handig. Maar daarom heb ik wél 4 wijze lessen geleerd die mij én jou de volgende keer kunnen helpen.

Dit is geen recept voor succes, maar als je rekening houdt met deze tips, is de kans echt wel groot dat je vindt wat je zoekt. Happy shopping!

Vermijd de warenhuizen

tbh blog Parijs Chanel Galeries LafayetteDe rij voor Chanel bij Galeries Lafayette

Aziatische toeristen zien de grote warenhuizen zoals Printemps, Galeries Lafayette en in mindere mate le Bon Marche, als een one stop shop. Alles wat ze eventueel zouden willen kopen, hebben ze daar. Dat betekent dat ze de winkel niet uitgaan voordat ze álles hebben. En omdat ze met zulke grote groepen zijn, staan ze lang in de rij voor Chanel.

Ik heb nergens zulke lange rijen gezien! Toen ik op maandagochtend in Printemps was, wilde ik het wel even wagen. De rij leek niet zo lang maar ik heb uiteindelijk nog wel een half uur moeten wachten.

Dat betekent dus ook dat Chanel veel verkoopt in de warenhuizen waardoor de voorraad beperkt is. Een lange rij + weinig voorraad = overslaan!

Ga naar de boetieks buiten de gebaande paden

chanel woc tbhMét het witte tasje van Chanel Rue Cambon 

Toeristen zijn lui en willen graag alle winkels af die het dichtst bij elkaar liggen. En eerlijk gezegd vind ik dat ook erg fijn. Maar het is niet goed voor je kansen om die ene speciale tas te scoren. Want zoals ik hierboven al omschreef, lange rijen = weinig voorraad.

De Chanel boetiek aan de Rue Cambon is na de warenhuizen een favoriete plek voor toeristen om iets te scoren. En ik moet toegeven, dit is wel de leukste Chanel boetiek. Het was de eerste boetiek van Coco Chanel, je krijgt er een exclusief wit tasje en je kan op de foto op de iconische trap van Chanel. Dat wil iedereen toch?!

Je kan beter naar de Chanel boetieks gaan die iets verder van de warenhuizen liggen. Zo ging ik naar de kleinere winkel op de Rue Faubourg Saint Honore op maar 3 minuten lopen vanaf Rue Cambon en er was maar één andere klant! Toch hadden ze niet wat ik wilde en ging ik door naar de pop-up boetiek in de Marais. Daar werd ik meteen geholpen (geen rij!) en zag ik tassen en accessoires die ik niet eerder had gezien. Het loont zeker om even de metro te nemen.

Check de store locator op Chanel.com om de adressen te vinden.

Kies de juiste tijd

Chanel herfst winter 2016 small Boy bag stingray pink

Dit is nog wel de belangrijkste tip denk ik. Bezoek Parijs aan het begin van een collectie (seizoen) want dan hebben ze de meeste voorraad. Zo is de Boy bag nog steeds geen klassieker maar een tas die ieder seizoen opnieuw uitkomt. Aan het begin van het seizoen is de voorraad het grootst. Probeer je trip te plannen aan het begin van een seizoen.

De echte klassiekers zijn als het goed is het hele jaar door goed verkrijgbaar maar het is fijn om veel keus te hebben toch?

Collecties per jaar

  • Pre-lente/zomer februari
  • Lente/zomer maart
  • Metiers d’art eind mei
  • Pre-herfst/winter augustus
  • Herfst/winter september
  • Cruise november

Als het lookbook op Chanel.com staan, weet je dat de tassen ook in de winkels liggen.

Check ook even of er geen feestdagen in Frankrijk zijn. Op die dag zijn de winkels dicht of krijgen ze geen voorraad. Zo was ik er met een feestdag direct ná het weekend. Er was dus drie dagen geen nieuwe voorraad. Je kan het beste doordeweeks en vóór het weekend op zoek naar gaan je droomitem.

Laat de voorraad checken

tbh blog Parijs ChanelDe voorraad van classic flap bags in Parijs

Ze willen het misschien niet zeggen, maar alle boetieks krijgen iedere dag nieuwe voorraad. Tenzij het een feestdag is dus vermijd die! Vraag ook vooral aan de sales assistent die je helpt of hij of zij wil checken waar het specifieke item wél op voorraad is. Ze hebben een iPhone met en voorraadsysteem en kunnen heel makkelijk zien waar in Parijs (en zelfs in Europa) dat item nog is. Handig!

Ik hoop dat deze tips je kunnen helpen als je ook naar Parijs gaat. De volgende keer zal ik eerst naar de kleinere pop-up boetiek in de Marais gaan en pas als laatste naar de Rue Cambon of de warenhuizen.

Vorige post Volgende post

Lees ook