Schoenen, Shoe Sunday

De klassieke zwarte pump

Klassieke zwart pumps musthave

Zwarte pumps, hoe laag of hoe hoog ook, zijn een musthave in je kledingkast. Als je even niet weet wat voor schoenen je aan moet trekken zijn zwarte pumps altijd goed. Of je nou een avondje naar de bios gaat met vriendinnen of een belangrijke sollicitatie hebt. You can’t go wrong met deze schoenen! Ze zijn beschikbaar in héél veel verschillende soorten, maten en prijzen. Heel veel soorten om verliefd op te worden dus. Vandaag een overzicht van mijn top 10 in willekeurige volgorde.

Zara suede black pumps

Zara suède pumps via Zara 59,95

De all time klassieker is wel de variant met een afgeronde neus. Een spitse punt is dan misschien nu wel heel erg in, maar er is ook een tijd geweest dat ze heel erg uit waren. Als je nog geen paar zwarte pumps hebt, kies dan voor een ronde neus. Bijkomend voordeel is dat je tenen ook niet afgekneld worden zoals het soms bij een puntigere neus wel het geval kan zijn. Het volgende punt waar je op let is de hoogte. Hakken van 12cm of hoger zijn misschien prachtig, maar je moet er wel op kunnen lopen. Ooit iemand door de stad zien zwalken op te hoge hakken? Niet echt heel classy. Mijn favoriete hoogte is 70 tot 85 mm. Deze kan ik gerust een middagje aantrekken zonder dat ik echt last van mijn voeten krijg. Bovendien is het een kwestie van gewenning, oefening baart kunst! Voor feestjes of speciale gelegenheden wil ik wel eens uitpakken met 100 of 120mm. Maar alleen als er een platform in zit of als ik weet dat ik kan zitten, zo ben ik dan ook weer wel.

Emporio Armani black leather patent pumps

Emporio Armani pumps via Yoox 149,95 euro

Jimmy Choo black pumps Gilbert

Jimmy Choo Gilbert pumps via Net-a-Porter 395 euro

Mijn favoriete paar is toch wel de Christian Louboutin Simple pump. Zoals de naam al zegt is die het simpelste en meest basic paar dat Louboutin heeft. Ik heb zelf een paar Simple pumps met een hakhoogte van 85mm en ze lopen echt prima. Als je je eerste paar Louboutins wilt kopen is dit een goede keus. Het is een klassiek model en ze zijn in veel kleuren en hakhoogtes verkrijgbaar. Van 70mm tot en met 120 mm. Het is een fabeltje dat hoe duurder de schoen is hoe comfortabeler ze zijn. Ze lopen inderdaad lekker, maar helemaal pijnloos zijn ze nooit. Het is misschien een bekende tip, maar nieuwe schoenen moet je altijd inlopen! Tenzij je van blaren houdt natuurlijk.

Christian Louboutin Simple pumps black patent 100mm

Christian Louboutin Simple pumps via Christian Louboutin 445 euroUnisa suede black pumps

Unisa suède pumps via de Bijenkorf 99,95 euroGucci soft Jennifer black leather pumps

Gucci Jennifer pumps via Shoebaloo 495 euro

Als laatste heb je de keuze tussen de verschillende leersoorten. Voor elke soort, suède, glad of lakleer, valt wel iets te zeggen. Suède is iets lastiger in het onderhoud want een regenbui maakt het suède vaak niet echt mooier. Maar het een goede spray en een borsteltje kan je er vaak nog wel wat van maken. Een groot voordeel van suède en glad leer is dat het leer uitloopt zodat het zich naar je voet vormt. Een nadeel van glad leer is dat je snel krassen en beschadigingen ziet. Door goed te smeren met leercrème gaan de meeste krassen er wel uit en het zorgt er ook voor dat het leer soepel blijft. Lakleer vind ik zelf een van de mooiste leersoorten. De hoogglans look vind ik erg chic en bovendien is het leer waterafstotend door het extra laagje, maar gebruik toch altijd een extra spray voor de zekerheid. Het allergrootste nadeel is wel dat je lakleer soepel moet houden door middel van een goede olie of schuim speciaal voor lakleer. Doe je dat niet dan kan het leer gaan breken en kan je je schoenen wel weggooien. Zonde!

LK Bennett Stila black patent pumps

LK Bennett Stila pumps via de Bijenkorf 225 euroHugo Boss Vayla patent black pumps

Hugo Boss Vayla pumps via Zalando 199,95 euroWhistles Sandie suede black pumps

Whistles Sandie pumps via Whistles 170 euroTed Baker black patent pumps

Ted Baker via Office UK 125 euro

Zoals je ziet is er heel veel keus, van Zara tot Christian Louboutin, een basic zwarte pump kan je overal wel vinden.

Vorige post Volgende post

Lees ook