Tassen

Gucci Dionysus tassen

Gucci Dionysus tassen

Het is altijd spannend als een merk een nieuwe hoofdontwerper krijgt. Want wat gebeurt er met de signature style van een merk? Sinds Tom Ford voor Gucci ontwierp, stond Gucci vooral voor een sexy jet set stijl. Altijd elegant, luxe maar ook gewaagd. Met de nieuwe (en vrij onbekende) ontwerper Alessandro Michele slaat Gucci een geheel nieuwe weg in. Gucci wordt dit seizoen vooral heel erg romantisch. De Gucci Dionysus tas is zijn eerste echte ontwerp die hij showde tijdens de herfstcollectie.

Gucci Dionysus flower print bagGucci Dionysus met bloemenprint 1800 euroGucci Dionysus bird print bagGucci Dionysus met vogel 2590 euro

Michele was voordat hij hoofdontwerper werd, jaren de head of design van de accessoires. Het ontwerpen van een tas is niks nieuws voor hem. Moest hij voorheen voldoen aan de sexy stijl van voorganger Frida Giannini, nu is hij vrij om te ontwerpen wat hij wilt.

Ik heb altijd gemengde gevoelens gehad over Gucci tassen. Er zijn een aantal modellen die ik heel mooi vind, onder andere de bamboo shopper. Maar heel veel modellen zijn naar mijn smaak té tacky door het logo. De fake tassen, riemen en petjes (en de bijbehorende types) hebben het toch wel een beetje verpest voor mij. 

Gucci Dionysus flower snake embroided bagGucci Dionysus met bloemen en dieren 2980 euroGucci Dionysus bee embroided bagGucci Dionysus met een bij 2590 euro

Maar Michele zet júist dit seizoen het Gucci logo heel prominent in en hij laat zien dat het helemaal niet zo tacky hoeft te zijn. Door de mooie en luxe afwerking met suède wordt de Dionysus tas toch een hele bijzondere en begerenswaardige tas. De tas heeft een opvallende U-sluiting met een tijgerkop en is naast een effen versie ook te koop met geborduurde bloemen of dieren. De borduursels en prints lopen trouwens helemaal door tot aan de achterkant. De tas kan je zo wel dragen over je schouder als crossbody. De Dionysus is een verademing als je de hele minimalistische trend niets vindt!

De Gucci Dionysus tassen zijn vanaf nu online te koop of bij Gucci in de P.C. Hooftstraat of in de Bijenkorf Amsterdam. De prijzen lopen een beetje uiteen en zijn afhankelijk van de maat en de afwerking.

Ik ben benieuwd wat jij van deze Gucci tassen vindt. Laat het me weten in de comments!

Vorige post Volgende post

Lees ook