Schoenen, Shoe Sunday

Hot or not: Balenciaga Speed trainer

Balenciaga Speed runner burgundy

Een sok als schoen? Meestal is dat een heel slecht idee. Of het is zo’n idee waar je even aan moet wennen. Balenciaga kwam vorig jaar met de Speed trainers. Een sok van sterk stretch materiaal met een dikke futuristische plastic zool met een klein logo aan de voorkant van de schoen. Is het een gek model? Of zijn het juist de hipste sneakers van dit moment?

Balenciaga Speed runner burgundySpeed trainer via de Bijenkorf 475 euro

Sinds deze schoenen vorig jaar rond deze tijd uitkwam, was het een klein succesje. Ik noem het bewust klein want ik zie ze zelden in het echt.

Waarom ik denk dat het een succes was? Het is een hele lichte en comfortabele sneaker. Het is letterlijk een sok met een stevige zool. Maar wél een van een populair designermerk en met een opvallend design. Nike en Adidas waren misschien de eerste met zo’n type sneaker, maar Balenciaga is de eerste die een designersneaker in deze stijl maakt.

Ook al is dit een sportief model, het past perfect bij de stijl van Balenciaga op dit moment. In collectie zitten wel meer ‘sok’ achtige schoenen. Denk maar aan de gekleurde strakke lycra laarzen.

Balenciaga Speed runner black white Balenciaga Speed runner black white Balenciaga Speed runner whiteSpeed trainer via Balenciaga 550 euro

Zijn de Balenciaga Speed trainer hot or not? Dat is de grote vraag. Gek genoeg vind ik de schoenen nu na een jaar best wel leuk. Grappig he, hoe je kan wennen aan iets? Dat komt vooral door social media zoals Instagram. Je hoeft maar te kijken op de hashtags #speedtrainer of #balenciagaspeedtrainer en je ziet genoeg toffe outfits met deze sneakers.

Van Balenciaga heb ik de Race Runners. Dat zijn ook sneakers met een soort ‘sok’ en die zitten echt als gegoten. Dus misschien probeer ik deze Speed trainers nog wel een keer. Voor nu neig ik dus naar hot wat betreft deze schoenen.

Wat vind jij van deze schoenen? Laat het me weten in de comments!

Vorige post Volgende post

Lees ook