Icons, Tassen

Icons: Louis Vuitton Speedy

Louis Vuitton Speedy 35 Monogram Canvas

Het merk Louis Vuitton behoeft geen introductie. Het model Speedy misschien ook niet, maar ik doe het toch. De Speedy in het welbekende Monogram Canvas is een van de meest herkenbare tassen ter wereld. En de eerste uitvoering komt zelfs uit 1932. Ik weet zeker dat voor veel vrouwen deze tas een van hun eerste designer bags is geweest of nu nog hoog op hun wishlist staat. Ook al wordt een Speedy als het ‘instapmodel’ onder de designer tassen gezien, het is een ontzettende praktische tas. Door de vele maten en uitvoeringen zal deze tas ook niet snel vervelen. Hebberig? Ik laat je alle opties zien.

[Prijzen zijn up-to-date! Laatste check: april 2018]

Als eerste begin ik met de verschillende afmetingen. Als je weet welke maat het beste bij je past dan kan je gaan kijken welke uitvoering het mooiste is. De Louis Vuitton Speedy is te krijgen in de maten 20, 25, 30, 35 en 40. Dit staat natuurlijk voor de breedte in centimeters. Elke maat heeft zijn eigen look en feel. De grootste maat is bijna maatje weekendtas, of keepall zoals Louis Vuitton hem noemt. De kleinste maat is leuk voor je portemonnee en telefoon maar vrij onbruikbaar als je het mij vraagt. De middelste twee maten zijn dan ook de best verkopende modellen.

Louis Vuitton Speedy

De Monogram Canvas die ik eerder noemde is de meest bekende uitvoering en stamt uit 1896. Het patroon met de gecombineerde L en V is echt iconisch te noemen. Toch is dit niet het eerste patroon dat Louis Vuitton op de markt bracht, dat was namelijk het subtielere Damier (schaakbord) patroon in 1890. Dit patroon is in 1996 geherintroduceerd en kennen we nu nog steeds.

Louis Vuitton Speedy Damier Ebene

Het Damier patroon bestaat in meerdere kleurstellingen, namelijk Damier Azur (donker en lichtbruin) en Ebene Canvas (beige met donkerblauw)Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze uitvoeringen gemaakt van duurzaam gecoat canvas. Ze kunnen dus tegen een stootje en een regenbui. Ideaal in het Nederlandse klimaat.

Louis Vuitton Speedy Damier Azur

Prijzen Louis Vuittons Speedy canvas

 • Speedy 25     785 euro
 • Speedy 30     800 euro
 • Speedy 35     815 euro
 • Speedy 40     830 euro

Louis Vuitton Speedy Impreinte

De Speedy is ook in full leather te krijgen in het zogenoemde Monogram Empreinte. Het monogram logo is hier in het logo gestanst. Trés chic! Ook is er een grotere variatie aan kleuren, o.a. rood, paars, geel, blauw en brons. De prijs ligt wel drie keer zo hoog dan de standaard canvas Speedy. Helaas is mijn favoriete uitvoering in het subtiele Epi leer, zonder opvallend logo, niet meer in productie.

Prijzen Louis Vuitton Speedy Monogram Empreinte

 • Speedy 20     1580 euro
 • Speedy 25     1980 euro
 • Speedy 30     2100 euro

Prijzen Louis Vuitton Speedy Bandouliére

 • Speedy 25     1020 euro
 • Speedy 30     1040 euro
 • Speedy 35     1060 euro
 • Speedy 40     1080 euro

Toch liever je handen vrij? De Speedy komt ook in een uitvoering met schouderband, de Speedy Bandouliére. Reken voor deze uitvoering zo’n 300 euro extra.

 • Louis Vuitton Speedy Bandouliere Monogram

 • Louis Vuitton Speedy Bandouliere Damier

Ook een Speedy op je wishlist? De Speedy is te koop bij de Louis Vuitton store in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam en de Louis Vuitton shop-in-shop in de Bijenkorf Amsterdam. Voor meer informatie zie de website van Louis Vuitton.

Vorige post Volgende post

Lees ook