Tassen

Loewe Puzzle bag

Loewe Puzzle bag sketchEen tas die van vorm kan veranderen én die je op meerdere manieren kunt dragen is meestal niet echt een succes. Het zijn meestal de afritsbroeken onder de tassen. Leuk bedacht en zeer praktisch, maar leuk? Nee! De Loewe Puzzle is wél een tas die 100% geslaagd is. Deze tas van het Spaanse merk Loewe is een hele speciale creatie. Maar dan echt op een positieve manier. Kijk mee naar deze bijzondere tas.

Loewe Puzzle bag cutting patternDe (ingewikkelde) patronen van de Puzzle bagLoewe Puzzle bag factoryHet uitsnijden van het leer

Op het eerste gezicht is deze tas een beetje een vreemde eend in de bijt. De tas is asymmetrisch, heeft een gekke vorm en het lijkt meer op een origami project van een kunstacademiestudent  dan op een dure designertas. Maar het is wel degelijk een designertas en hoe vaker je er naar kijkt, hoe mooier de tas wordt. Beloofd!

Jonathan Anderson werd eind 2013 benoemd tot creative director van Loewe en de Puzzle bag is zijn eerste ‘it-bag’. Loewe was een beetje een ingedut en onbekend Spaans merk zonder echte it-bag. Ze maken al jaren kwalitatief goede tassen dus daar ligt het zeker niet aan. De Amazona was het bekendste model vóór de Puzzle bag en is mooi, maar niet heel bijzonder en bovendien al jaren hetzelfde. Anderson maakt voor het eerste sinds de jaren 80 weer een nieuwe tas voor Loewe. En met succes.

Loewe Puzzle bag placing the piecesAlle losse delen bij elkaarLoewe Puzzle bag assemblyHet in elkaar zetten van de tas op een leest

De tas is gebaseerd op een oude tas uit de archieven van Loewe. De tas was platgedrukt en ingescheurd en deze vorm inspireerde Anderson tot het maken van de Puzzle bag. Ik weet niet precies hoe die oude tas eruit zag, maar deze snoeperige roze versie van de Puzzle bag is echt een droom van een tas! Naast suède is de tas ook verkrijgbaar in glad leer in verschillende kleuren. Doordat de tas uit verschillende vlakken opgebouwd is, leent dit model zich ook heel goed voor colour blocking.

Loewe Puzzle bag small primary redPuzzle bag in rood via Loewe 1800 euro

De Puzzle bag kan je dus op vijf verschillende manieren dragen. Als een gewone handtas, crossbody, als een platte clutch en als langwerpige tas over je schouder. Ik vind het een hele interessante tas vanwege de vorm, zoiets heb ik nog niet vaker gezien en dat is best knap in een wereld waar iedereen elkaar na-aapt.

Lees het volledige verhaal van de making of op the Cut.

De Loewe Puzzle bag is te koop via de webshop van Loewe en kost 1800 euro. Loewe is ook via mijn favoriete webshops Net-a-Porter, Matches en Mytheresa te koop.

[foto’s via the Cut en Loewe]

Vorige post Volgende post

Lees ook