Tassen

Valentino C Rockee tas

Valentino C Rockee tote black

Valentino staat op dit moment vooral bekend om zijn Rockstud lijn. De populaire tassen, schoenen accessoires zijn allemaal versierd met studs, heel veel studs! Hiermee heeft Valentino zich een aantal jaar geleden weer terug op de kaart gezet. Voorheen was Valentino heel romantisch en vrouwelijk, denk aan veel bloemen, strikjes en kant. Totaal anders dan de stoere maar zeker ook vrouwelijke uitstraling die Valentino nu heeft. De C Rockee fringe tas uit de lente/zomer collectie 2014 is weer een heel ander verhaal. Kijk (filmpje!) mee.

 

Valentino croc C Rockee tote

Valentino heeft besloten om het dit seizoen over een andere boeg te gooien, fringes all the way! Al kan ik me niet voorstellen dat ze helemaal ophouden met hun Rockstud lijn, dit is toch wel een beetje de bread and butter van Valentino op dit moment. Als je op hun eigen webshop kijkt is 90% van het aanbod nog uit de Rockstud lijn. Ik vind het goed dat Valentino op het hoogtepunt van zijn Rockstud lijn een andere esthetiek, of het je smaak is of niet, durft te introduceren die ver af staat de oh zo bekende studs of van hun eerdere aanpak. Terug naar de C Rockee tote dus.

Valentino C Rockee tote burgundy

De C Rockee tas heeft een veel ruigere en meer ongepolijste uitstraling dan we van Valentino gewend zijn. Het doet me zelfs een beetje denken aan een western/cowgirl look. Eigenlijk past dit wel prima in deze tijd waarin we zien dat designers weggaan van de hele cleane minimalistische look. Deze tas is groot, ruim en praktisch. Ook heeft de tas, afgezien van de heftige fringes, geen andere poespas of een groot logo. Wat wel blijft is de aandacht voor details en vakmanschap. Ook deze tas wordt met de hand in elkaar gezet, zelfs elke fringe wordt met de hand gemaakt en geknoopt! Het handwerk vind ik persoonlijk altijd belangrijk als ik veel geld uitgeef aan een designer item, je weet dat je iets koopt dat met liefde in elkaar wordt gezet. Zie ook dit leuke filmpje.

De tas in het filmpje is gemaakt van krokodillenleer, maar natuurlijk is dit model ook verkrijgbaar in gewoon kalfsleer. Ook al is de tas uit de lente/zomercollectie, de kleuren zijn vrij donker voor deze tijd van het jaar. Maar ja, ooit een cowgirl gezien in pasteltinten?

De Valentino C Rockee tote kan je bestellen via de webshop van Valentino voor 1980 euro.

Vorige post Volgende post

Lees ook