Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: Chanel Boy bag

Chanel Boy Bag small black spring 2014Voor het item van de wishlist van vandaag werd ik vooral geïnspireerd door de blogpost van gisteren. Als je een hele avond bezig bent met de mooiste Chanel tassen dan word je vanzelf wel een beetje verliefd op een exemplaar. En laat het nou net zo zijn dat ik komend weekend naar Parijs ga, dat zou toch het uitgelezen moment zijn om je eerste Chanel tas te kopen, toch? Daarom staat deze Chanel Boy bag op mijn wishlist. Ook op die van jou? Lees dan verder voor de prijzen.

[update: ik heb de prijzen aangepast nav de prijsverhoging van april 2015]

Het spreekt voor zich dat een klassieke Chanel tas eigenlijk al een jaar of 10 op mijn wishlist staat. Je bent een bag hoarder of je bent het niet. Toen ik een tiener was las ik ooit een interview met een meisje in de Ellegirl (die bestond toen nog) die van haar eerste studiefinanciering een Chanel tas had gekocht en hoe blij ze daar mee was. Uiteraard was dat toen erg slecht advies maar ik heb er nu wel een beetje spijt van dat ik dat nooit heb gedaan. Want wist je bijvoorbeeld de Chanel 2.55 de laatste 5 jaar zo’n 1000 euro duurder is geworden? Daar had ik achteraf gezien best wel mijn stufi in willen investeren…

Chanel Boy Bag small pink metallic spring 2014Small Boy in fuchsia

Nog steeds verhoogt Chanel jaarlijks hun prijzen dus het is ook een kwestie van nu of nooit. Want eigenlijk ben je een dief van je portemonnee als je nu geen tas aanschaft. Sterker nog, je bént een dief van je portemonnee omdat je dit nog niet eerder gedaan hebt! Bovendien is een Chanel tas een goede waardevaste investering. Als je kijkt naar de prijzen van tweedehands tassen op bijvoorbeeld een platform als Designer-Vintage.nl dan zie je dat ze voor bijna de nieuwprijs van de hand gaan. En zelfs die van mindere staat brengen nog veel op!  Dus mocht je spijt hebben of ineens geld nodig hebben dan krijg je bijna het aankoopbedrag toch. Lijken me prima redenen.

Chanel Boy Bag silver spring 2014Metallic calfskin Boy

Ik heb de gewoonte om speciale gebeurtenissen of mijlpalen te ‘vieren’ met een speciale aankoop. Zo deed ik mijzelf voor mijn laatste verjaardag een Céline Trio kado (waarover later meer) en voor mijn afstuderen kreeg ik uiteraard van mijn ouders ook een hele mooie en speciale tas. Wel na heel lang zeuren, dat wel. Ik heb ook altijd het romantische idee gehad dat ik van mijn eerste ‘echte’ salaris een Chanel tas zou kopen. Maar het echte leven is iets minder romantisch, je moet namelijk ook gewoon de huur betalen. Die tas was er dus een beetje bij ingeschoten.

Chanel Boy Bag medium blue metallic spring 2014Small Boy in blauw metallic

Toen de Chanel Boy bag in 2010 uitkwam was ik er niet weg van. Gelukkig heeft Chanel de tas wat gefinetuned en de huidige Boy is het definitieve resultaat. Ik vind de tas edgy maar heeft ook die typische klassieke Chanel uitstraling. Zo hebben de meeste Boy’s een quilted flap (net als de 2.55), maar élke Boy heeft een grote grove schakelketting. Behoorlijk biker chic dus. Maar naar welk model gaat mijn voorkeur precies uit? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik laat het afhangen van wat ik komend weekend tegenkom. Maar zwart is een instant klassieker en áltijd goed.

Chanel Boy Bag red herringbone pre-fall 2014Boy in burgundy herringbone

Eind deze week reis ik af naar de stad van de liefde en misschien wordt deze Boy bag wel mijn nieuwe liefde. Wil je ook een Chanel Boy bag? Haast je dan naar de Chanel boetiek in Amsterdam, of neem net als ik de Thalys naar Parijs.

De prijzen van de Boy bag in 2015 zijn als volgt:

  • small 3500 euro
  • medium 3750 euro
  • large 4200 euro

Chanel verhoogt de prijzen eens per jaar en helaas hebben ze per april de prijzen met zo’n 20-30% verhoogd :(.

Bekijk ook zeker de Boy bags uit de pre-fall collectie of de Métiers d’Art collectie van eerder dit jaar.
[xyz-ihs snippet=”Adsense-banner”]

Vorige post Volgende post

Lees ook