Tassen, Wishlist Wednesday

Wishlist Wednesday: The Row backpack

 

The Row backpack black leather

Op een wishlist kan je alles zetten wat je maar wil. Je hoéft het niet allemaal te kopen. Kijken mag altijd en dat is misschien wel net zo leuk dan het echt hebben. Nouja misschien niet helemaal, maar je snapt vast wat ik bedoel. In dat kader vandaag de rugzak van The Row. Ja inderdaad, die extreem dure rugzak van de Olson twins. Want op een wishlist mag álles staan.

The Row backpack black leather

Deze simpele leren rugzak die in zijn eenvoud echt heel erg mooi is kost maar liefst 3480 euro. Dan heb je een rugzak in kalfsleer, niet eens python of een andere speciale leersoort. Nee gewoon boterzacht kalfsleer. De tas is een combinatie van een buideltas en rugzak in één, twee tassen die helemaal on trend zijn dit seizoen. De tassen van The Row passen ook perfect  in de luxe basic minimalistische trend van nu. Over deze cleane minimalistische trend raak ik zoals je weet maar niet uitgepraat. Uiteraard is Phoebe Philo van Céline hier de aanstichtster van. Maar wat maken de tassen, en met name deze backpack, van The Row nou zo bijzonder en waarom wil iedereen hiermee gezien worden?

The Row backpack black leather

De Olson twins overtuigden ons in 2011 met de introductie van deze tas dat rugzakken weer helemaal hip waren. De hele modewereld viel over het feit dat zij met hun nieuwe merk The Row een alligator rugzak introduceerden met een prijskaartje van 39.000 dollar. Waren ze niet goed snik? Een rugzak en met zón prijskaartje?! Maar nu anno 2014 heeft elk merk wel een rugzak en elke celebrity of fashionista wordt er mee gespot. The Row is voor zo’n jong merk dus eigenlijk best wel heel erg invloedrijk Wie had dat gedacht dat twee kindsterretjes de mode zouden voorschrijven?

The Row backpack black leather

Naast het feit dat een merk zo invloedrijk kan zijn is er nog een grote reden waarom mensen zoveel geld aan een tas willen uitgeven. Als je deze rugzak koopt koop je jezelf min of meer in in een geheime sekte. Deze groep gelijkgestemden weten waar ze het over hebben, de keuze voor deze tas getuigt automatisch van goede smaak. Voor de buitenwereld is dit een gewone rugzak maar wij weten dat het een hele speciale rugzak is waarmee we willen zeggen dat we elkaar begrijpen en respecteren. Wij kiezen niet voor grote opvallende logo’s maar voor een onherkenbare stijl voor een leek. Wij begrijpen de mode en de laatste trends, wij snappen waar mode overgaat. Dat je daarvoor eerst 3400 euro moet neertellen is een klein detail. En soit, dat is nou eenmaal het offer dat je brengt om hierbij te horen.

Eigenlijk lijkt het best op de kunstwereld. Waarom zouden mensen miljoenen voor een doek neertellen? Lang verhaal, hier kan ik als kunsthistorica ook nog wel uren over uitweiden. Helemaal mooi is de combinatie tussen mode en kunst. Zo ontwierp Damian Hirst voor The Row nog een aantal limited edition rugzakken. 1+1=2 (high fashion meets high art equals the holy grail) dus deze tassen waren ondanks hun prijskaartje á 40.000 euro niet aan te slepen. Eigenlijk zijn ze nog best heel mooi.

The Row backpack black leather alligator Damian Hirst dots gold

The Row backpack black leather alligator Damian Hirst dots

Deze rugzak in simpel zwart leer van The Row is verkrijgbaar via Net-a-Porter en kost 3480 euro. Voor mij blijft deze tas voorlopig alleen op mijn wishlist staan!

Vorige post Volgende post

Lees ook