Tassen, TBH Secrets

4 geheime tips om goed voor je tas te zorgen

4 geheime tips om goed voor je tas te zorgen

Als je net een nieuwe tas hebt wil je natuurlijk het liefst dat die zo lang mogelijk als nieuw blijft. In de loop der jaren heb ik omtrent het verzorgen van tassen van alles uitgeprobeerd en ben ik, al zeg ik het zelf, een expert geworden op dit gebied. Vandaag deel ik een vier essentiële tips met je.

1. Smeren

Verzorg je tas regelmatig met kleurloze crème. Dit zorgt ervoor dat het leer soepel en gevoed blijft, de kleur wordt en blijft intenser en bovendien kan je tas beter tegen krassen. Het is ook dé manier om bestaande krassen uit het leer te halen, echt waar! Om krassen aan het oppervlak eruit te halen blijf je met een zacht doekje en de crème op de plek wrijven. Het kost wat tijd en verwacht niet dat de kras er na een paar minuten uit is, maar na een tijdje wordt de kras echt minder. Ik vergelijk leer altijd maar met je eigen huid, die houdt ook van lekkere bodylotion want een droge huid is maar niks.

2. Sprayen

Gebruik altijd een anti-waterspray om je tas in te spuiten. Dit is ter bescherming van vlekken en regen. Vooral dat laatste kan vervelende vlekken achterlaten (die je er niet zo maar uit krijgt) op het leer van je tas. Doe dit meteen nadat je een tas hebt gekocht. Later kan ook, beter laat dan nooit.

3. Opbergen

Berg je tas goed op als je hem niet gebruik. Bijvoorbeeld in de stofzak op een droge en donkere plek. Zonlicht is killing voor leer: het droogt hierdoor uit wat je tas zelfs kan verkleuren. Zorg er ook voor dat je tas gevuld is. Hiermee voorkom je dat je tas inzakt en zijn vorm verliest. Hiervoor kun je (zuurvrij-)papier, bubbeltjesplastic of luchtkussens die bij pakketpost zitten. Let ook op dat je je tassen niet opstapelt, de onderste zal letterlijk het onderspit delven.

4. Tender, Love & Care

Wees lief voor je tas en geniet er van. Een no-brainer maar het kan maar beter gezegd zijn. Gooi er niet mee, zet ‘m niet op de vieze grond, prop ‘m niet te vol en ruim je tas eens in de zoveel tijd uit. Een beetje TLC doet wonderen en voorkomt een hoop ellende.

Het klinkt misschien als veel werk, maar het is zonde om je mooie tas niet de treatment te geven die het verdient. Het komt de kwaliteit zeker ten goede! Merken zoals Chanel en Hermès bieden zelfs een spa treatment aan. Je stuurt je tas op en deze wordt weer helemaal zoals nieuw! Natuurlijk kan je je tas ook een home spa treatment geven. Hieronder een paar van mijn favoriete producten.

 

  • Collonil Gold Cream

  • Bick 4 leather conditioner

Collonil Gold Cream via de Bijenkorf 7.50 euro
Bick 4 leather conditioner via Ebay 10 euro (uit USA)

  • Collonil Nanopro spray

  • Meltonian water and stain protector

Collonil Nanopro spray via de Bijenkorf 9.95 euro
Meltonian Water & Stain Protector via Ebay 10 euro (uit USA)

Vorige post Volgende post

Lees ook