Tassen

8 Hermès Birkin alternatieven

8 Hermès Birkin alternatieven

Een Hermès Birkin koop je niet even. Vaak spaar je hier jaren voor (of je staat jaren op een wachtlijst) of misschien heb je er gewoon geen duizenden euro’s voor een tas over. Voor velen is de Birkin dé ultieme holy grail onder de handtassen en het schijnt verslavend te zijn als je er eenmaal een hebt gekocht. Maar er zijn gelukkig vele andere (goedkopere) alternatieven. Ik heb het internet afgestruind voor de beste tassen die niet onder doen voor een Birkin.

Ik ben op zoek gegaan naar echte Birkin alternatieven en geen ordinaire rip offs. Maar wat maakt een Birkin nou zo herkenbaar en gewild? Natuurlijk is een Birkin ten eerste een enorm statusobject. Als je een Birkin kan betalen (de goedkoopste kost een kleine 10.000) dan moet wel je succesvol en rijk zijn. Maar de tas is ook gewoon mooi in zijn eenvoud. Het schijnt dat in 1981 Jane Birkin naast CEO Jean-Louis Dumas in het vliegtuig zat en zich beklaagde dat er geen grote mooie tas was waar al haar spullen in pasten. Zo gezegd zo gedaan en de Birkin werd in 1984 voor haar gemaakt naar een ontwerp uit 1892 en de rest is geschiedenis. Elke (wannabe)celebrity is wel in het bezit van minimaal één Birkin. Victoria Beckhams Birkin collectie, als zie je haar er nooit meer mee, schijnt 1.5 miljoen euro waard te zijn!

Hermès Birkin 40 Togo Indigo PHW

Hermès Birkin 40 cm Togo Indigo PHW via Heritage Auctions 9000 euro

Het meeste herkenbare aan de tas is misschien wel de sluiting, door middel van twee bandjes en een slot kan je de tas sluiten. Maar vaak zie je dat de tas juist op een casual manier open staat zonder het slot. Dit is ook meteen het element waardoor vele andere ontwerpers ‘geïnspireerd’ raken. Maar ook de halve flap waarmee je de tas kan sluiten is iets wat veel andere tassen ook hebben. Kijk mee naar mijn 8 Birkin alternatieven.

Saint Laurent Sac du Jour

Ik vind de Saint Laurent Sac du Jour een moderne minimalistische variant van de Birkin zonder dat het een rip off is. Ja het heeft óók een clochette en de typische bandjes, maar wel in een hele andere stijl. Deze tas kost een kleine 1/5 van de prijs van een echte Birkin en vind dit echt een goed alternatief.

Saint Laurent Sac du Jour taupe

Koop voor 1950 euro via Saint Laurent

French Connection Cindy

De bandjes op deze tas zijn overduidelijk een verwijzing naar de Birkin, maar French Connection heeft ook gekozen voor een iets strakkere en moderne look dan de klassieke Birkin. Ook het rasterpatroon op het leer en de hardware zorgen ervoor dat het echt een eigen interpretatie is van de Birkin.

French Connection Cindy leather tote

Koop voor 385 via French Connection

Mulberry Bayswater

De Mulberry Bayswater is ook echt een klassieker en ook ongeveer net zo oud als de Birkin. Het uiterlijk is wel net ietsje ander dan de Birkin. Zo heeft de Bayswater geen los slot met sleutels maar een turnlock als sluiting.

Mulberry Bayswater Bordeaux

Koop voor 1100 euro via Mytheresa

Reed Krakoff Boxer

Reed Krakoff is de oude hoofdontwerper van Coach en is redelijk succesvol met zijn eigen lijn. De Boxer zag ik een paar jaar geleden voor het eerst en ik was meteen gecharmeerd van het model. Het is net zoals de Saint Laurent Sac du Jour een moderne interpretatie van de Birkin. Ik houd wel van de strakke lijnen en de colour blocking.

Reed Krakoff Boxer blue

Koop voor 1190 euro via Net-a-Porter

Valextra B-cube

Zou de B in B-cube staan voor Birkin…? Misschien is het toeval, maar de sluiting is zeker weten geinspireerd op de Birkin. Verder heeft het model meer wel van een shopper en dat is zeker niet verkeerd.

Valextra B-Cube red

Koop voor 2445 via Valextra

Ralph Lauren Blue Label Ricky

Met de Ricky heeft Ralph Lauren heel duidelijk een meer casual variant van de Birkin op de markt gebracht. Zeker in deze canvas uitvoering is het een ideale tas voor deze zomer.

Ralph Lauren Blue Label canvas Ricky

Koop voor 549,95 via Zalando

Salvatore Ferragamo Sookie

Ik ben helemaal weg van de ballerina’s van Ferragamo, maar van de tassen not so much. Clochette? Check. Flap? Check. Bandjes? Check. Sommige high end designers zitten ook wel eens zonder inspiratie en beter goed gejat dan slecht verzonnen toch?

Salvatore Ferragamo sookie blue

Koop voor 1150 euro via Mytheresa

Jimmy Choo Rosa

De schoenen van Jimmy Choo vind ik niet altijd even mooi omdat ze soms last hebben van een tacky jaren 90 uitstraling (te veel frutsels) en daar heeft deze tas ook last van. Maar dat neemt niet weg dat er genoeg mensen zijn die hier wel van houden.

Jimmy Choo Rosa bag cherry

Koop voor 1150 euro via Jimmy Choo

 

 

 

 

 

 

 

Vorige post Volgende post

Lees ook