Tassen

Céline winter 2014 tassen

Céline winter 2014 Er zijn weinig collecties waar ik zo ontzettend reikhalzend naar uitkijk als die van Céline. Het is voor mij letterlijk spannend om te zien wat Phoebe Philo bedacht heeft voor komend najaar. Niet voor niets is de show een van dé belangrijkste shows tijdens Paris Fashion Week. Céline is niet alleen mijn favo merk en dat van velen uit de mode, maar ook omdat hoofdontwerpster Phoebe Philo een echte trendsetter is. Wat zij bedenkt zien in de komende seizoen(en) in een commerciëlere vorm terug bij bijvoorbeeld de Zara, H&M etc. Kijk vandaag mee naar de hoogtepunten uit de Céline winter 2014 collectie.

 • Céline orb bag winter 2014 natural calfskin

 • Céline orb clutch winter 2014 felt

De nieuwe Orb tas en clutch

 • Céline tie natural calfskin winter 2014

 • Céline cabas phantom winter 2014

De Tie en Cabas Phantom

De hele collectie geeft mij heel sterk een bepaalde retro vibe, de kleuren en kleurcombinaties doen mij denken aan vervlogen tijden. Niet heel gek van de jaren 30 waren de grote bron van inspiratie voor Philo. Het was de tijd Dada, surrealisme en kubisme. De kleuren lijken zo uit een werk van Picasso te komen. Qua silhouet heeft Philo voor een masculiene en soms vrij grove benadering gekozen en dit zie je ook duidelijk in de tassen terug. Grove stiksels, grote knopen, grote vormen met weinig details. Dan bedoel ik met name de runway accessoires want de core collection bestaat vooral uit bestsellers.

 • Céline mini luggage tweed winter 2014 pink

 • Céline phantom check blue winter 2014

Natuurlijk krijgen de Mini Luggage en Phantom weer een update

Die bestsellers zijn zoals ieder seizoen uitgevoerd in de kleuren van dit seizoen, veel donkerbruin, bordeauxrood, marineblauw, okergeel en natuurlijk zwart. Naast deze warme en typische herfstkleuren zitten er zitten ook ‘gekke’ kleuren tussen zoals framboos of kobalt blauw. Het is een collectie waar je alle kanten mee uit kunt. Ik ben niet helemaal kapot van het dikke stiksel, maar het pas perfect bij het beeld dat Philo dit seizoen wil neerzetten.

 • Céline box bag cobra winter 2014

 • Céline box bag astrakhan winter 2014

Een Classic Box in cobra en astrakhan

Mijn favorieten zijn natuurlijk de Belt bag die we nog kennen van de herfstcollectie maar ook de Edge is een echte Céline klassieker te noemen. En vergeet de Mini Luggage niet, sinds 2010 is deze nog steeds it bag waardig. Oh en die Classic Box in cobra is echt to die for! Ik merk het al, ook dit seizoen moet ik mijzelf met moeite inhouden.

 • Céline trapeze python winter 2014

 • Céline belt bag winter 2014 blue

  Trapeze in python en Belt Bag
 • Céline cabas large zipped wallet winter 2014

 • Céline pocket astrakhan winter 2014

Zipped wallet en Pocket in Astrakhan

De prijzen variëren van 550 euro voor een portemonnee tot 4000 euro voor Trapeze in python, ga voor actuele prijzen naar de winkel. Céline is onder meer verkrijgbaar bij de Bijenkorf in Amsterdam, Azzurro Due in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam en Kiki Niesten in Maastricht. Kijk voor alle nieuwe modellen voor dit seizoen op de website van Céline. Ik verwacht dat de tassen uit deze winter collectie over een maandje in de winkel zullen liggen.

Benieuwd naar de tassen van vorig seizoen? Klik hier voor de Céline tassen van herfst 2014 en zomer 2014.

Vorige post Volgende post

Lees ook