Tassen, TBH Secrets

Een gratis designertas?!

Chanel tweed velvet classic flap bags

Een gratis designertas; dat klinkt als een spammy advertentie op internet of een fabeltje. Maar technisch gezien zou je best een designertas voor nop kunnen hebben. Ja natuurlijk kun je een designertas cadeau krijgen, maar dat bedoel ik niet. Nieuwsgierig? Ik leg je uit hoe je aan een gratis designertas kunt komen.

Chanel 2.55 flap bag aged calfskin ruthenium hardwareChanel 2.55 flap bag in aged calfskin

‘Gratis’ designertas

Als je op het juiste moment een tas koopt én die weer verkoopt voor een goed bedrag (liefst net zo veel of meer) dan heb je onder de streep een gratis tas. Snap je?

Sites en platformen zoals Designer Vintage, The Next Closet, Labellov, en Vestiare Collective en vergeet eBay en Marktplaats niet worden steeds groter en groter. Waren tweedehands tassen (of het idee daarvan) vroeger altijd een beetje viezig, nu noemen we het gewoon eco chic recycling en is het bijna stom als je dit niet doet. Want wil je iets nieuws? Verkoop dan eerst iets dat je niet meer gebruikt en gebruik dat geld voor een nieuwe tas.

En met een beetje geluk én een goed plan maak je geen verlies. Want soms kun je een tas voor minstens hetzelfde bedrag verkopen als dat jij ‘m nieuw hebt gekocht. En in de tussentijd heb jij die tas gewoon gebruikt.

Voorbeeld

Twee jaar terug betaalde je voor een Chanel Wallet on a Chain tas 1250 euro. Een flink bedrag maar dat was een goeie investering geweest. Een nieuwe in 2016 kost je 1740 euro dus jouw twee jaar oude Chanel WOC zou je met gemak voor 1250 (en ik denk zelfs wel meer!) kunnen verkopen. Heb je toch twee jaar lang een gratis designertas gehad.

Hermès Birkin 35 cm Blue Izmir GHWHermès Birkin 35 cm Blue Izmir

De voordelen

Het grootste voordeel is dus dat je een designertas tot je beschikking hebt die je kunt gebruiken totdat je ‘m verkoopt. Daarna heb je weer geld voor een nieuwe tas. En als je een beetje slim bent, verkoop je die ook weer na een tijdje. Zo kan je in theorie altijd nieuwe én andere tassen hebben voor een ‘kleine’ investering.

Eén belangrijke voorwaarde is dat je wel afstand moet doen van die tas. Nu heb ik zelf altijd een ietsepietsje last van verlatingsangst van mijn tassen. Want ik houd ze het liefst állemaal. Tja je bent een hoarder of niet he? Maar het idee van veel verschillende tassen staat me wel aan.

Zelf haal ik veel voldoening uit het scoren van een item in de sale voor een goeie prijs, maar ik snap het helemaal als het scoren van de juiste vintage tas voor een goeie prijs jouw ding is. En als je voor je oude tas nog een goed bedrag krijgt natuurlijk.

Louis Vuitton Alma BB toile damier ebeneAlma BB Damier Ebene

Maar welke designertas moet je dan kopen?

Niet alle tassen zijn geschikt om dit ’trucje’ uit te halen. Kies eigenlijk altijd voor een tas die sowieso een goeie investering zou zijn. Dat zijn meestal de tijdloze modellen in ‘saaie’ basic kleuren. Maar ook limited edition tassen doet het altijd goed in de tweedehandsmarkt. Ga dan zeker voor één van de drie grote merken:

  • Chanel
  • Hermès
  • Louis Vuitton

Maar het lukt ook wel met de it-bags van merken zoals Givenchy, Céline, Balenciaga, Chloé of Saint Laurent. De tassen van deze merken verliezen iets sneller hun waarde. Maar hoe erg is het als je een tas met een paar honderd euro verlies kan verkopen? Dan heb je alsnog voor bijvoorbeeld 250 een hele leuke tas waar je een aantal maanden/jaar plezier van hebt gehad.

Verkoop of koop jij wel eens een tas om een nieuwe te kopen? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Vorige post Volgende post

Lees ook